Çin bu yüz yılın son çeyreğinde ve yeni yüz yılın ilk anlarında yaptığı eylemlerle gelecekte nasıl bir emperyal devlet olacağının mesajını tüm dünyaya vermiştir sanırım. Ti an nen man meydanında kendi ırkı ve halkına yaptığı kıyımdan sonra mançurya, tibet, güney çin ve son günlerdede Uygurlara yaptığı kıyımla geleceğin acımasız dünyasınında temsilcisi olacağının ip uçlarını vermiştir.

Hiç kimse bu olayı devlet nizamı korunmasıyla açıklamamalıdır çin halk cumhuriyeti(!) yıllardır gizli ve açık katliam yapmıştır. İnsan hakları kurumlarının hiç bir uyarısını önemsememiş, hiç bir temsilcisine rahat çalışma olanağı vermemiştir. Yıllardır asimilasyon politikalrıyla öncelikle Türk ve Müslüman azınlıkları sindirmeye çalışmaış buna paralel olarakta elli altı etnik grubu sindirmek istemiştir çok yoğun nüfusu ve kapalı yönetimi bağnaz siyasetiyle tüm bu olanları dünya kamuoyundan gizlemiştir.

Benim anlamadığım dünya kamuoyunun aymazlığı değil, içimizdeki inanç ağırlıklı kamuoyunun Filistin hassasiyetini burada göstermemiş olmalarıdır. Acaba Uygurdakilerin gereği kadar müslüman olamadığımı düşünülüyor. Ulusal çevrelerin liberal politik salvolarla sindirilmeleride ulusal tepkilerin cılız kalmasına neden oluyormu?

Velhasılı kelam olan zavallı savunmasız desteksiz, kimsesiz uygurlara oluyor, İşin garibi tarihtede bu böyle olmuş maalesef. Yoksa diyorum bu konu gündeme gelince ırkcı turancı suçlamalrındanmı korkuluyor? Dünyada gözler önünde bir halk kıyıma uğruyor, seyredenler hem dini hem etnik mülahazalardan dolayı çekinceli davranıp kısık sesle bağırıyorlar öylemi? Azgınlık orda durmaz unutmayın dünyada her dört insandan biri çinli olursa çin devletinden daha emperyal güç olabilirmi gelecekte? O zaman bu güçlü ve acımasız durdurulamaz duruma gelmiş olan tehlikeyi insanlık adaklık kurbanlar gibi mi seyredecek?

Ne mi yapacağız? Ne yapacağımızı bilsem ben zaten yaparım, ama en azından daha öncede yaptığım gibi asla ve kat'a çin malı almam, bazı zevzekler gibi çin lokantalarına gidip ottan böcekten şeyler yemem. Gösteri olursa katılırım, para toplanırsa yardım ederim. Hiç bir şey yapamasam ölenlerin ölmüşlüğüne değil ölmüş olan insanlığıma ağlarım.

( Uygur Katliamı Ve Özgür Dünyanın Umursamazlığı. başlıklı yazı Hüseyin Durmuş tarafından 9.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu