Gündemden düşmeyen bir konu; Soykırım… Bazı kaynaklarda 1) Siyasi soykırım 2) Kültürel soykırım diye ayrıma tutulan bir kavram soykırım. 1915 yılında yaşanan olayları ve tarihi saptırarak dünya ve Türkiye gündemini devamlı meşgul eden bir yalan ve dayatma silsilesi.

Soykırım; "ırk, milliyet, etnik ve din farklılıkları nedeniyle insan gruplarının yok Edilmesi”dir. Bu suç, direkt olarak bir hükümet tarafından veya onun rıza göstermesi ile işlenebilir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyada soykırım suçunu önlemek ve cezalandırmak için 1948'de "Soykırım Sözleşmesi"ni kabul etmiş ve Türkiye de bu sözleşmeye 1950 yılında taraf olmuştur. Dünyada, ABD, Fransa, Rusya, Çin, İngiltere’den oluşan bir Soykırım icra kurumu vardır ve kurumu oluşturan ülkeler her nedense kendi yaptıkları soykırımları görmezden gelip bize soykırımcı sıfatı yakıştırmaya çabalıyorlar. Buna halk dilinde ne yakıştırma yapıldığını hepimiz biliyoruz. Fransa’nın Cezayir de 1 milyon kişiye yaptığı soykırım olarak nitelendirilmiyor. Yine aynı Fransanın18. Yüzyılın sonlarında 21 milyon Zaireliye yaptıkları ya da İngilizlerin 2 milyon Kenyalıyı öldürmüş olmaları da soykırım kavramında yer almamaktadır. Liste uzun İtalyanların 1 milyon Bedeviyi zehirleyerek ve açlığa terk ederek yaptıkları eylemler soykırım hiç değildir. Örnekler sayfalar dolusu çoğaltılabilir ama son olarak şu örneği anımsatmak isterim. George Washington tarafında Vahşi hayvanlar olarak nitelendirilen (Kızılderililerin) imha edilmesi ve katlettirmesi hâşâ soykırım olarak nitelendirilemez çünkü onlara göre soykırım için bir halkın tamamının yok edilmesi gereklidir ve ne yazık ki birkaç Kızılderili hala sağdır ve doğal olarak soykırım eylemi yaşam bulmamıştır!

Peki, biz soykırım yaptıysak bugünkü Ermenistan devleti nasıl ve kimler tarafından kurulmuştur. Soykırım bahane alınacak tazminatlar şahane, uygulamaya konan ve "Dört T" şeklinde adlandırılabilecek olan plan şu dört kavrama dayanmaktadır: Tanıtım, Tanınma, Tazminat ve Toprak... Yani, sözde Ermeni sorunu tüm dünyada terör yoluyla "tanıtılacak", sözde iddialar dünya kamuoyunca kabul edilip Türkiye’ce "tanınacak", sözde soykırımdan dolayı Türkiye'den "tazminat" alınacak ve "Büyük Ermenistan" rüyasını gerçekleştirmek için gerekli olan "toprak" Türkiye'den koparılacaktır! "Dört T" plânına dayanak oluşturan Ermeni iddiaları ise şunlardır: 1. Türkler, Ermenistan'ı işgal ederek Ermenilerin topraklarını ellerinden almışlardır. 2. Türkler, 1877–78 savaşından itibaren Ermenileri sistemli olarak katliama tabi tutmuşlardır. 3. Türkler, 1915 yılından itibaren Ermenileri plânlı şekilde soykırıma tabi tutmuşlardır. 4. Talat Paşa'nın, Ermenilerin soykırıma tabi tutulması konusunda gizli emirleri vardır. 5. Soykırımda hayatlarını kaybeden Ermenilerin sayısı 1, 5 milyondur. İşte bu formül adım adım hayata geçirilmiş Türk diplomatlarını teker teker hedef haline getirip pek çoğunu ne yazık ki şehit etmişlerdir. Şimdi size bazı rakamlar vermek istiyorum, 1906–1922 yılları arasında Anadolu ve Kafkaslarda Ermeniler tarafından Türklere uygulanan soykırım girişiminde ölenlerin sayısı bazı kaynaklarda: 517955 olarak verilmiştir. Bu hiçte azımsanmayacak bir rakamdır. Kastım Ermenileri kırmak, hedef göstermek değildir. Aksine geçmişte ne gibi açılar yaşanırsa yaşansın ben Ermenilerle Türklerin hala birbirlerine güvenip sevdiklerine inananlardanım. Ama şurası da unutulmamalıdır. Evet, soykırım yapılmıştır hem Ermeniler hem de onlara bu cesareti verenler tarafından hem tüm Türk halkına hem de tüm ezilen dünya halklarına.

Kaynak:http://www.atukad.org.tr/index.asp?orta=ermenidiasporasi.asp

( Evet, Soykırım Yapılmıştır, İnkâr Boşuna! başlıklı yazı eyyup tarafından 5/19/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.