Her şey içten bir merhaba ile başlar...Her dilde farklı söylense de,yazılsa da anlamı aynıdır sevginin...Kendisiyle barışık olmak pozitif düşünmek ırk dil din gözetmeksizin her şeyi herkesi her canlıyı hesapsız katışıksız ve karşılık beklemeden sevmek...Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevebilmek...Kendisini  karşısındakinin  yerine  koyarak  menfaatsiz
maskesiz şeffaf,yüzünde kocaman bir tebessümle anlayışla davranabilmek...
Çünkü bir tek sevgi var elimizde bunca yıldan damıtılıp gelen... Yinede bir tek o kalacak,yaşanılan yıllardan geriye ötesi  yalan...Kalp kırmanın Kabe'yi yıkmakla eşdeğer olduğunun bilinciyle yaşlanmalıyız.Belki de bakmasını bilmiyoruz, sevmesini beceremiyoruz...

 

            Gönlümüz üşüyor esen sevgisizlik rüzgarından.Heybemize bol,bol sevgi sözcükleri atmalıyız ki yeri geldikçe cömertçe harcayabilelim yüreğimizin iç huzuru için...İnsanoğlu çiğ süt emmiştir kendi çıkarı için bazı  omuzları  basamak  gibi  kullanmaktan  dost görünüp  arkasından dolap

çevirmekten,paylaşılan o en mahrem sırlarını afişe etmekten asla çekinmez...  Hayatın kitabını yazarken;menfaat zehriyle dolmadan dünyevi meşgalelere fazlaca dalmadan  çevresinde ki pamuk ipliğine bağlı dostlardan uzaklaşıp klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz insanlara mesafeli davranarak her şeyin karşılıklı olduğu terazinin dengede durduğu insani ilişkiler kurmalıyız,içten ve tamamen duru su misali...Sevgisiz yürekler benliğin dolambaçlı yollarından kurtulamazlar bir türlü.

 

           Sevgi sevilene karşılık beklenmeden sunulan eşsiz bir armağandır.Gönül toprağımıza ekeceğimiz sevgi tohumları bin bir renkte açarak sevgi çemberimizi genişletir,hayatın içinde gökkuşağı renklerinde kaybolmamızı sağlar.Acıtıcı yaralayıcı kanatıcı kelimeler yerine sevgi sözcükleriyle bezeli cümlelerle hitap etmeli acıları paylaşıp sevinçlere ortak olmalıyız.


         Sevgiyi kovduk hayatımızdan yerine parayı yeni idolleri yerleştirdik yaşamımızın mihverine...Sevgisizlik ağır bir yüktür ve insan bundan kurtulmak için olumlu  bir şeyler yapmalıdır.
 

            Fasit daire içinde hapsolmayı değil küçük ilmekleri emekle ekleyip yeni mutluluk panoları yaratma çabası içinde olmalıyız.

 

           Hayat yaşamayı mutluluk gülümsemeyi sevgi hak etmeyi vefa hatırlamayı dostluk paylaşmayı bilen için vardır.
 


                          Sevginin ışığı yolunuzu aydınlatsın…

     

 

 

( İnsan Sevgisi başlıklı yazı F.TÜRKDOĞAN tarafından 4.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.