Ne mutlu ki cumhuriyet yönetimi ile devam eden bir ülkeyiz 88 yıldır. Şüphesiz ki vatanı için canını ortaya koyan ve ülkesi için vefalı olma yolunda önemli rol oynayan mehmetçikler ve Mustafa Kemal Paşa bu ülkenin bugün cumhuriyet ile yönetilmesinde önemli bir paya sahiptir.
O dönemlerde halkın sıkıntısını bilmeyenimiz yoktur sanırım.
 Mehmet Akif , o kadar vatan,millet sevgisine sahip bir kimlik o dönemin muhteşem ötesi bir şairimiz der ki Çanakkale şehitlerimiz için: " Ey şehid oğlu isteme benden makber,Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber. " İşte böylesine vatan,millet sevgisiyle doluydu onlar... Öyle ya kolay değil bir devri kapatıp yeniden devlet kurup Cumhuriyeti getirmek..
 İşte böyle bir Cumhuriyet Aşkıyla doluydu onlar... İstiklal Marşı'mızın hikayesine gelince:
Kurtuluş Savaşı sürerken bu savaşın milli bir ruhla ve şevkle devam etmesi için Maarif Vekaleti (Şimdiki Milli Eğitim Bakanlığı) İstiklal Marşı yazılması için bir yarışma düzenliyor ve bu yarışmaya toplam 724 kişi katılıyor. Kazanan kişiye para ödülü olacağını da açıklayan Maarif Vekaleti artık marş için şiirleri bekler oluyor.Mehmet Akif de o sıralar Burdur milletvekilidir ve bu yarışmaya katılmayı istemez önceleri çünkü; yarışma sonunda para ödülü vardır. Sonraları Maarif Vekili Hamdullah Suphi'nin ısrarı üzerine yarışmaya katılır Mehmet Akif Ersoy ve yapılan elemeler sonucu onun yazdığı İstiklal Marşı kabul edilmiştir milli marş olarak. 
 İşte böyleydi marşımızın tarihi.. Bizler kıymetini bilmeli ve bayrağımıza,marşımıza,dilimize sahip çıkmalıyız bu vatan bize bu şekilde emanet edilmiştir. 

 Bu yazıyı yazma sebebim biraz olsun milli duygularımız kabartmaktır. Unutmayalım ki : "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez." 


( İstiklal Marşı başlıklı yazı serhat-bora tarafından 14.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.