“ Elveda Evliliğim-Hoşça kal Anne- Yüreğimden Güvercinler Uçurdum” romanlarıyla tanıdığımız eğitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayı yeni bir eserle Edebiyat Dünyası’nda ses getirecek çıkış yaptı. Güzel, akıcı, içten, samimi duygularla kaleme aldığı “Altın Tesbih” hikâye kitabı okuyucularıyla buluştu. Yoğun işlerime rağmen Altın Tesbihi alıp okumaya başladım. Hemen ifade edeyim ki; Hikâye ve Roman dalında gelecek vaat eden Yazar Fatma Çetin Kabadayı’yı yürükten kutluyorum.

Hoşça Kal Anne romanıyla onu tanımıştım. Bu romanı bana onun geleceğini müjdelemişti. Edebiyat Dünyasında hak ettiği başarıya ulaşacağı kanaatini taşıdım ve onu takip etmeye başladım. Ufukta onun başarısını görüyordum. Bu nedenle eserlerini okuyarak teşvik ve takdir edici ifadelerle yazmasını önerdim. Sanırım Altın Tesbih’le Fatma Çetin Kabadayı bu başarının ilk adımını atmış, anahtarını çevirmiş konumda. Hayırlı ve mübarek olsun deriz.

Hoşça Kal Anne’den sonra, yüreğimden Güvercinler Uçurdum romanını bana yolladı, okuyup değerlendirmemi istedi. Yüreğimden Güvercinler Uçurdum romanını okudukça onun başarısına olan güvenim arttı. Anı-hikâye ve roman dalında başarılı olacağına inancım bir kat daha artmıştı. Ayrıca “Yüreğimden Güvercinler Uçurdum’ da kendimi buluştum. Öğretmenlik hatıralarım yadıma gelmişti. Mektup arkadaşımla olan anılarım zihnimde canlandı. Bu romanı bitirmek istemiyor, elimden bırakmayı düşünüyordum. Ama sonuçta roman bitti ve bana hatıra olarak “hüzün” bıraktı. Eserlerinin devamının geleceğini, bu güçlü kalemin susmayacağını düşünmeye başlamıştım ki öyle oldu…

Çok geçmeden kargodan “Altın Tesbih” hikâye kitabı çıkıverdi. Altın Tesbihi Masamın üzerine bırakıp zaman buldukça okuyorum. Mesai arkadaşlarım kitabı benden çok daha önce okuyup tamamladılar. Onlara soruyordum: “Altın Tesbihi nasıl buldunuz?”. Cevap: “Hocam çok güzel, bunun yazarı kim?” Yazarı belli öğretmen, yazarlardan Fatma Çetin Kabadayı” diyor kendime de bir pay çıkarıyordum.

GÜÇLÜ BİR HİKAYECİ O

Kaleminin güçlü, anlatımının sıcak ve samimi olduğuna inandığım için onda gelecek vaat eden başarılı bir çizgi görüyordum. Kendisi ile bu düşüncelerimi paylaştım: “Yazmayı bırakma, kalemine güç kazandır yeni eserlerle edebiyat dünyasında var olmaya devam et” dedim Tatlı, sevimli iki küçük çocuğu var. Sanırım onlar olmasaydı, Fatma Hoca’nın bu gün için onlarca eseri, yüzlerce hikayesi olurdu. Zamanını çalan bu iki sevimli çocuğa rağmen, o üretmeye, yazmaya, eser yayınlamaya devam ediyor. Elbette ki, böyle güçlü bir kalemi alkışlamak, desteklemek gerekir.

Önce kitaba isim veren “Altın Tesbih” hikâyesini okudum, sonra “Adı Sevmekse hikâyesini!” Yağmurda Islanmaya Hakkın Yok Senin, Babam, Acemi Dedektif, Bir Çuval İncir, Susamlı Çörek, Hüzün Merdiveni, Aradığım Adam… Ve diğer hikâyeleri sıraya girdi. Kalemi güçlü, anlatımı içten, sade ve akıcı dil ve üslubu yalın, samimi, senli- benli, anlatımıyla içimizden birilerini canlandırıyor hikâyelerinde…

Güzel hikâyeleri ile gurur duyduğumuz, sahiplendiğimiz öğretmen yazarlarımız var. Eğitim dünyasında okuyan, yazan kalemi güçlü çok dostlarımız var. Öğretmenliğimde bunların eserlerine öncelik verir öğrencilerime tavsiye ederdim. Bu manada Edebiyat ve Türkçe öğretmeni arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Bu değerli kalemlere sahip çıkmak eserlerini okutmak. İşte onlardan birisi de Fatma Çetin Kabadayı’dır, diyoruz. Yazarın derneğimizin üyesi olması bize sahiplenmeyi gerektiriyor.

Birçok edebiyat sitesinde şiirleri ve hikâyeleri yayınlanmak ta olup bazı sitelerde de köşe yazarlığı yapmaktadır. Adana Şiir Okuma Yarışmasına Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Çelik’le birlikte katılmıştık. Adana’dan Hatay’a geçtik, Serinyol’da Fatma Hocanın misafiri olduk. Eşiyle birlikte bize o kadar candan, o kadar sıcak davrandı ki, misafirperverliği karşısında utandık, mahcup olduk. Yüzünde Anadolu insanının misafirperverlik duygusu vardı. Bizi mutlu etti, sevindirdi, sağ olsunlar.

FATMA ÇETİN KABADAYI

Eğitimci şair, yazar Fatma Çetin Kabadayı 1974 Kayseri doğumlu. İlk orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesine girmiş, 1997 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünü bitirmiştir. Çeşitli illerde öğretmen olarak görev yapan yazar şiir ve hikâyeleri ile dergi ve gazetelerde boy göstermiş tanınmaya başlamıştır. Yazarın üçü branşıyla ilgili olmak üzere altı yayınlanmış eseri bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

“ Elveda Evliliğim, Hoşça Kal Anne”, roman kitabları olup “Alın Tesbih” onun ilk hikaye kitabıdır. Edebiyat sitelerinde onlarca hikâyesi yayınlanmış, okuyucuların takdirini kazanmıştır. Kendisini Sürmeli Şiir Şölenine beklediğimizi ifade ediyor. Yozgat’tan gönül dolusu selamlarımızı yolluyoruz. “Altın Tesbih” elimizin tesbihi oldu. Sayın Hocam; başarılarınızın daim olmasını diliyoruz, Kalemin hiç susmasın, yüreğinden insanlık sevgisi hiç eksik olmasın!..

(Eserine ve ona ulaşabileceğiniz adres: Fatma Çetin Kabadayı Serinyol ilköğretim okulu Öğretmeni Serinyol Beldesi – Hatay)

Ahmet SARGIN
YOZGAT ŞAİRLER YAZARLAR BİRLİĞİ BAŞKANI
( Altın Tesbih Ve Fatma Çetin Kabadayı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 15.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.