Bize ulaşan çok sayıdaki şiir kitaplarının yanı sıra Kültür-Sanat dergileride var. Dostlarımızın ilgisine, alakasına teşekkür ediyoruz. Bu dergiler; Kümbet, Sevgi Yolu, Seviye, Bozlak, Ekin, Maki, Çıngı, Erciyas, Kumru, Hatay’ da Esinti dergileridir.

Kümbet Dergisini Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği çıkarıyor, Sevgi Yolu’ nu, Salihli’ den dostumuz Gündüz Aydın çıkarıyordu. Seviye Dergisini Alacalı Şair Yazar Durdu Şahin çıkarıyor. Bozlak Dergisini Sorgun Ozanlar Derneği çıkarıyor. Ekin Dergisini İzmir’ de Şair Yazar A. Ziya Öğütcen çıkarıyor . Maki Dergisini Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği adına Abidin Güneyli çıkarıyor. Çıngı Dergisini Kayseri Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği adına Süleyman Karacabey çıkarıyor. Erciyas Dergisini Gaziantep’ te Nevzat Türkten çıkarıyor. Hatay Esinti Dergisini de İskenderun’ da Şair Eşref Azgın Türkeri çıkarıyor.

Bu güzel dergilerin tanıtımını yaparak sizlere duyurmak istedik. Kültür-Sanat ağırlıklı bu dergilerde şiir, hikaye, edebi yazılar, inceleme ve araştırmalar yer alıyor. Tabii ki şiirlerinizi, yazılarınızı bunlara ulaştırıp yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu dergilerin sahipleri gönül dostu, kültüre sevdalı arkadaşlarımızdır.

KÜMBET DERGİSİ

Kümbet Dergisini Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği çıkarıyor. Derginin sahibi Muhsin Demirci, Genel Yayın Yönetmeni Hasan Akar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü M. Emin Ulu, 112 sayfa halinde yayınlanan Dergi ciddi ve seviyeli bir yayın politikası izliyor, ofset kapağı, renkli ofset baskısı ile göz dolduruyor.

Kümbet Dergisi Eylül 2010 sayısında Yozgat Sürmeli Şiir şölenine de yer verilmiş. 5 sayfa halinde tanıtılan Sürmeli şiir Şöleninden övgü ile söz edilerek okuyucuları ile festival eğilence programını paylaşmışlar. Kümbet, dolu içeriği, renkli sayfaları, araştırmaya ve incelemeye yönelik çalışmaları ile dikkatimizi çekiyor.

Tokat Kümbet Dergisine ulaşabileceğiniz adresi: GOP Bulvarı Taşhan 2. Kat No: 71 TOKAT P.K.6 Tel: 0 356 214 79 89 (e posta: [email protected])

BOZLAK DERGİSİ

Bozlak Dergisini Sorgunlu arkadaşlarımız çıkarıyor. Sorgun Ozanlar Derneği adına sahibi Abdullah Erol, Yazıişleri: İdris Gümüş, Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Erol.
Sorgun ve Yozgat Bölgesi Şairlerini tanıtan Bozlak Dergisi Şiir ve Makale yazılarına ağırlık veriyor.

Şairlerin hayatları, çalışmaları, köşe yazıları ve şiirleri yayımlanmakta olup okuyucularına bölgede yetişen aşıklar-yazarlar, ozanlar tanıtılıyor.
Bozlak Dergisi’nin idari adresi: Sorgun Aşıklar Ozanlar ve Yazarlar Derneği Bahçeli Evler Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No: 15 Sorgun-YOZGAT (e posta: [email protected]) web siteleri: www.soydersorgunozanlarder.com.

ESİNTİ DERGİSİ

Hatay İskenderun İlçesi’nin sesi konumunda olan “Hatay’da Esinti” Dergisi’nin sahibi ve Yazıişleri Müdürü Eşref Azgın Türkeri. Kendisi de şair olan Eşref Bey dostumuz bu dergi ile Türkiye’nin bir çok iline ulaşıyor. Takdire şayan bir çalışma içerisinde; şairlerin yazarların eserlerine yer veriyor, onları tanıtıyor, çalışmalarını duyuruyor. Eşref Bey sağ olsunlar bizim de çalışmalarımıza yer veriyorlar. Yozgatlı Şairlerin eserlerini yayınlıyorlar.

Birinci hamur kağıda, siyah beyaz-kaliteli bir baskı ile çıkan Esinti Dergisi, Güzel yazıları, makaleleri, şiirleri ile okumaya değer bir kültür-sanat dergisi. Eşref Azgın Türkeri kardeşimi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Hatay’da Esinti Dergisi’nin adresi: Kazım Karabekir Cad. No: 5 İskenderun-HATAY Tel: 0 326 614 25 72 (e mail: [email protected])

ÇINGI DERGİSİ

Çıngı Dergisini Kayseri Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Dernegi (KAYSADER) çıkarıyor. Derginin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Karacabey. Sorumlu Yazıişleri Müdürü Dr. Rasim Deniz, Genel Koordinatör Deniz Dengiz Şimşek…
Çıngı baskı kalitesi, renkli kapağı ve zengin içeriği ile dikkatimizi çekiyor.

Dergide inceleme ve araştırma yazıları, makaleler, şiirler, hikayeler, röportaj yazıları okuyucuların ilgisine sunulmuş. Beğeni ile okuyacağınız yazıları var. Çıngı bizim de hoşumuza gitti. Emeği geçen arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Çıngı’ya ulaşabileceğiniz adres: P.K. 212 Kayseri Tel: 0 536 338 10 0 9 (emal: [email protected]) Evet şimdilik 4 kültür-sanat dergisini sizlerle paylaştık. İnşallah bir başka yazımızda diğerlerini de tanıtmaya çalışacağız.

Ahmet SARGIN
YOZGAT ŞAİRLER VE YAZARLAR BİRLİĞİ BAŞKANI
( Kültür Sanat Dergileri başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 5.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.