PARADAN ÖNCE AKIL LAZIM MI?

 

          Para insan oğlunun yaşantısında çok önem taşır,onun için çalışıp çabalamak bir güç sarf etmek ve de   akıllı olduğundan şüphe etmemek lazım öyle değil mi?

          Toplumda değer ölçüsü zenginlik olunca paranın açmayacağı kapı yok tur’a şartlanınca parayı veren düdüğü çalar fıkralara konu olunca! Gelde hırslan ma!Paraya arşı zaafın olmasın, ne mümkün değil mi?

           Peki biz mi parayı bulacağız? Yoksa para mı bizi bulacak?Bakıyorum hemen ikiye bölündünüz.Nedenini ben size söyleyeyim mi?

EL CEVAP; Aklınızdaki düşünce farkından tartışmaya, ayrılığa düştünüz size kolay gelsin. Bakalım hangi taraf daha mantıklı sorular karşısında cevaplar yetiştirecek.İki görüşe de katkıda bulunmak isterim.PARAYI ZABT ETMEK, AKLI ZABT ETMEKTEN ZORDUR.Ona göre düşünerek peşinden koşun derim her iki gruba da.

           Para elden ele dolaşan, kişilerin karakter ve kabileyi tine göre  şekil alan, ama hepsinin de ortak noktası eli ve cebi boş olarak ölmeleri.Yani  ölüme çare değil, cenazeye renk katan arkasından mirasa sormuşlar ‘’nereye gidiyorsun?’’

ÖLÜM HAK, MİRAS HELAL, SAVRULMAYA.Diye cevap vermiş.(Para mal mülk) v.s.

            Bu konuda neden hep aklımızı zorlarız.Toplumda aklını çalıştıran, zeki olan uyanık, girişken kişilerin ZENGİN oldukları kanaati yaygındır ve kabul görmüş, tam aksi içinde akılsız zeki olmayan pasif, insanların ise FAKİR olmaları düşünülmekte.Sizce bu görüşler doğrumu?

              Neden cevapları ilahi adalet çerçevesinde aramıyoruz.Aklımızın yanında mantığımızda gözlemleyerek bulamıyoruz.Çünkü hırsımız cimriliğimiz, bencilliğimiz aklımızı örttü de   ondan dinimizi imanımızı gaye ve amacımızın yönünü PARAYA çevirip, zekat vermeyip, helal harama dikkat etmeyip, kul hakkını gasp ederek, rızkından fazlasını yiyemeyeceğine  inanmayarak, elde edilen ve sonunda sıfırlanan ZENGİNLİĞE AKILLI olmak mı?Diyorsunuz!

               O sizin saf temiz yani APTAL dediğiniz akılsız insanlar dürüst, namuslu ALLAH’ dan korkan helal haramı bilen, kul haklarına riayet edenler mi!Akılsız deli mi bu insanlar?Ahi rette ki kararı göreceğiz.Bu dünyada görüyoruz haram yiyenlerin sorununu.

                  Görmediler mi ALLAH c.c hu dilediğine  rızkı genişletiyor da, daraltıyor da.Şüphesiz inanan bir toplum için bunda ibretler vardır Rum suresi 37.

                    Onun için aklınızı fazla zorlamayın az olsun, öz olsun, helal olsun, zekatı sadakası verilmiş bereketli hayırlı mal mülk edinmek ve de  öldükten sonra hesabı kolay verilen ZENGİNLİKLER nasip etsin.Cenabı-ı ALLAH  c.c hu 4DE 1 OKUYUCULARIMA.

                     Fakiriz diye üzülmeyiniz şerefinizde, itibarınızdan ALLAH  korkunuzdan taviz vermemeye  azami dikkat ediniz.İnanın ALLAH sizi hiçbir konuda yormaz.Sizlere sevdiklerinize sevenlerinizde sağlıklı sıhhatli ömürler dilerim.

                      Paradan önce ŞEYTANİ, HAYVANİ, ve CİN FİKİRLİ akıldan 4 DE 1 okuyucularımı ALLAH c.c hu muhafaza etsin AMİN.

4DE 1 OKUYUCULARIMA SEVGİ SAYGI VE HÜRMETLRİMLE

CAHİT YETGİN

                      

( Paradan Önce Akıl Lazım Mı başlıklı yazı cahit-yetgin tarafından 26.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.