B.

 

 

 

“ CENNET KOKULUM HOŞ GELDİN “

 

 

Dinin bir anlamı da yaşam biçimi demektir . İnsanı yaratan Allah , onun yaşama şeklini de göstermiştir .

 

Devlet , yeni doğan vatandaşını nüfus kaydına işlerken ana babasına bakıp dini hanesine “İslam” yazar . Sonra “ laik “ olarak yaşamasını emreder . Öldüğünde yine “İslam” olarak musalla taşına koyar .

 

Halbuki nasıl yaşamamız gerektiğini bize anlatan , bizzat yaşayarak örnek olan son Peygamber(sav) insanların yaşadıkları gibi öleceklerine işaret etmiştir .

 

Bir gazetedeki ilan dikkatimi çekti ; bir baba dünyaya gelen yavrusuna “ Cennet Kokulum Hoş Geldin “ diyor :

 

“ Cumartesi saat 16.45 de , canların ve nefislerin sahibi olan Rabbim , bizi Cennet kokulu bir kız evlatla rızıklandırdı . Rabbime büyüklüğünce şükürler olsun . Yarabbi ; bizi , yavrumuzu  kovulmuş şeytanın şerrinden koru  ve İslam fıtratı üzerinde doğan yavrumuzu yine bu fıtrat üzerinde yetiştirmeyi bize nasip eyle !

Bu birkaç günlük süre içerisinde bir çok enteresan hadiselere ve Allah u Teala’nın ayetlerine şahit olduk . Bir de şunu müşahade ettim ki bir insanın kendisi dayanılmaz ağrılar içindeyken kendi canının haricinde bir başka canı düşünebilmesi için ancak “ ANNE” olması gerekir . Teşekkürler …

Sonra cennet kokulu yavrumuzun annesi Züleyha Hanım’a , …. Ablalara , …. Kayınvalideye , …Doktorlara , …. Hemşirelere , dostlara , yakınlara , tebrik ve dua sahiplerine ve valideme teşekkür ederim . “ H.Ç.

 

Kızı dünyaya gelen inançlı  bir babadaki sevince , kız evlada , eşe verilen değere bakınız .

 

 İslamiyet “insaniyet” demektir .

 İnsan olmanın en üst derecesi de Allah’ı tanıyıp itaat etmektir  . Bütün Peygamberler tek bir din yani emredilen şekilde  yaşanması için çalışmışlardır . Hz. Musa ile Hz.Muhammed(sav)in dini arasında bir fark yoktur .

 

Fakat insanlar putlarını kendileri yapmışlar sonra önlerine tütsü yakıp ,çiçek koyarak putlarına tapmışlardır .

 

“Lailahe illallah “ “ There is no god but Allah “

 

 “ Yoktur Allah’tan başka ilah “

 

 Hangi dilden söylersek söyleyelim tek otorite olarak Allah’ı kabul etmediğimiz , yanına başka ortaklar koyduğumuz sürece ziyandan kurtulamayız .

 

“ Hak din , Allah katında İslam’dır “ ( Al-i İmran , 19)

 

“ Kim İslam’dan başka bir din ( yaşama biçimi ) ondan (bu din) asla kabul olunmaz ve ahirette de en büyük zarara uğrayanlardandır .” ( 85)

 

 “Ey inananlar ; Allah’tan O’na yaraşır biçimde korkun ve Müslümanlar olarak ölün . Topluca Allah’ın ipine (Kur’an’a) yapışın  ve ayrılmayın . “(102-103)

 

Dinlerin diyalogu konusu tam bir yutturmacadır .

 

 Bozulmuş dinler ancak aslına , özüne dönebilir . Bu da  İslam’dır .

 

Cennet kokusunu yavrusunda duyan , eşinin gülümseyişinde hayat bulan bir ruh dünyasında mutsuzluğa yer olabilir mi ?

 

Kötülükler ,gerginlikler , bunalımlar böyle bir hayat şeklinde çoğalabilir mi ?

 

Unutmayalım ki bütün hastalıklar için hazırlanan davetiyeler “ stres” matbaasında basılırlar .

 

Allah (cc) insanlara zulmetmez , sadece deneyip , sınayarak  , gösterdiği hayat şekliyle ( din ile )  yaşamalarının sonucu olarak  dünyada ve öbür dünyada mutluluğunu ister . 

( Cennet Kokulum Hoş Geldin başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 13.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.