Düşündüğümüz takdirde fark ederiz ki örümcek yuvası maddi ve manevi yönden en çürük yapıdır. Bilimsel denemelerin sonuçlarına baktığımızda örümceğin yuva yapımında kullandığı ipliğin kalitesinde ,  inceliğine oranla esneme ve dayanıklılığı yüksek olan bir başka iplik dünyada  yoktur ve üretilememiştir.

 

Örümcek yuvasındaki görünüş mükemmelliğine rağmen yuva pek çürüktür. Örümceğin aile ilişkileri ise daha çürüktür.Çünkü dişi örümcek üremek için ihtiyaç duyduğu erkek örümceği çiftleşmeden sonra hemen  öldürür. Birçok yavru yapar fakat anne örümcek bu yavrulardan çoğunu yer,kaçan kurtulur.

 

 

                         Yine bir başka kıssa ile alalım hissemizi :

 

  Harun Reşid , Behlül ü Dana’yı çarşı ve pazarı kontrol etmek üzere görevlendirir. Önce bir fırına girerek ekmekleri tartan Behlül gramajların eksik olduğunu tesbit eder.Fırıncının ev ve iş hayatından hiç memnun olmadığını ve devamlı şikayet ettiğini görür.Daha sona başka bir fırına girer.Ekmekleri tarttığında bakar ki ekmekler, olması gerekenden daha ağır..Fırıncının halini hatırını sorduğunda adam gülümseyerek şöyle der : “ Elhamdülillah ! Çok şükür Allah’a ! Geçinip gidiyoruz.Ailemden ve çocuklarımdan çok memnunum.”

 

                           Behlül çarşı kontrolundan vazgeçerek hemen saraya döner ve Harun Reşid’e der ki : “ Ben bundan sonra bu görevi yapmam.Çünkü gördüm ki benden evvel  hesabı gören görmüş , herkesi layık olduğu duruma sokmuş. “

 

 

 

                                                                    Aslanlara,sırtlanlara,kurtlara bile annelik duygusunu ve şefkati veren yüce Allah , görüntüde harika bir yuva yapan fakat eşleşme bitince erkeğini öldüren sonra da yavrularını yiyen bir örümceğin yuvasını bizlere misal olarak gösteriyor.

 

                         Mevlası ( dostu,koruyucusu ) Allah olmayanların, sadakat,sevgi ve ahlaktan yoksun olanların  yuvaları ne korkunç !  Hele içine gir de bir gör !

 

 

 

 

                                        “  Allah`tan başka dostlar edinenlerin durumu, örümceğin durumu gibidir. Örümcek bir yuva edinir; halbuki yuvaların en çürüğü şüphesiz örümcek yuvasıdır. Keşke bilselerdi! “
 

(41) Ankebut suresi

 

 

 

                                                                              AHMET MÜFİT KUTLU

( Örümcek Yuvası başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 4.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.