Öncelikle neden uzun zamandır yazı yazamaığım konusuna açıklık getirmek istiyorum.Bir öğrenciyim ve okul nedeniyle uzun zamandır yazı yazma fırsatım olmadı derslerim dolayısıyla. 
    Neyse asıl konuya geçelim.Dil,bir insanın herşeyidir.Dil iletişim kurma adına en önemli araçtır.Önceki yazımda da dile getirdiğim gibi ne mutlu ki kendi dilimizi kullanan bir milletiz.Bu bizim için gurur verici birşey olsa gerek...
Ama günümüz Türkçesi sanki biraz yozlaşma yolunda.Yozlaşma... Yozlaşma,dili katleden bir olgudur bana göre.Bugün de Türkçemize yüzlerce yabancı kelime girerek Türkçe kelimelerimizin yerini almış durumdalar.Ne yazık ki biraz da yabancı dile özenti bir milletiz bana göre.Yabancı dil öğrenmek kötü birşy değil elbette ama o kelimeleri Türkçeye uyarlayıp Türkçe konuşurken o kelimelere yer vermek sanki biraz tuhaf.Yani ben böyle düşünüyorum.Başka milletler nasıl dilini korumak adına herşeyi yapıyorsa ben de kendimi bu yazıyı yazmakta mecbur tuttum çünkü; Artık birçok yabancı kelime Türkçe'mizde en iyi yerlerde ne yazık ki...Şimdi yazıyı okuyanlardan birkaçımıza bu yazı saçma gelebilir.Ben yazmak istedim isteyen okur istemeyen okumaz yapacak pek birşey yok.
   Lafı da pek uzatmak istemiyorum.Konu çok açık ve net zaten.Hepimiz dili korumak adına iyi şeyler yapalım.Yazım için yapılan yorumlara,eleştirilere,beğenilere şimdiden çok teşekkür ederim herkese iyi çalışmalar


( Dili Yozlaştırmamak başlıklı yazı serhat-bora tarafından 15.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu