RÜYAYMIŞ

 

 

            Bülbülün güle şakıması gibi mesuttum sen kapımı çalarken.  Sevgiyi sordun, sonra sustun.Öyle uzun sustun ki, bulamadım seni düşlerimde bile.. Sana sevgiyi anlatmayacaktım, gösterecektim. Seni alıp tenha yüreğimin dingin dağlarına götürecektim. “Otur” diyecektim;

“Mavi bulutlara buyur.. Gül döngüsü rengin mesut gülüşüne bak, karanfilin nazlı duruşuna, gecenin nemli bakışına..”

 

            “Sevgi” diyecektim “Hisset” sonra ben de susacaktım. Sen gözlerime bakacaktın; geceye.. Yüzüne inen kül rengi sisleri dağıtabilseydin görecektin; o kadar uzun susmasaydın!

            Kaybolmayacaktın. Ama..

            Kayboldun..

 

            Issızlara sordum seni, geceyi aydınlatan aya; hayat veren suya. “Ormana yürüdü” dediler; “Sevgiyi aramaya”. Yorma kendini küçüğüm. Bakma uzaklara. Turnaların kanadına bırak kendini getirsin seni bana. Sana sevgiyi anlatmayacağım; göstereceğim..

 

            Sessiz bir rıhtımdan bak. İğde kokusu ciğerlerini yakacak ve tuzlu dalgalar gözlerini kaplayacak. Ufukta gördüğün gemi seni sevgiliye ulaştıracak..

Rüya tadında bir şey sunacağım sana, ay ışığı içinde dolaşacak. Gözlerin suya yakamoz bıraktığı gün küçüğüm, su seni yakacak ama acımayacak. Dünyanın en güzel köprüsünden geçeceksin. Yüreğin titreyecek, ellerin gibi. İşte o zaman anlayacaksın karşılıksız sevgi olamayacağını.

 

Ve hiçbir sevginin özür gerektirmediğini… Sevgisizliğin özür olduğunu..

 

            Cevabı gözlerime sürmeleyip geleceğim; kül rengi sisler dağılacak ve sen göreceksin.

Karşındaki belki ben olmayacağım. Yine de sana sorulduğunda “Buldum” diyeceksin…

Zindanda Yusuf’u anımsayacaksın; belki ben parmaklarımı keseceğim.. Savaş baltaları toprağa gömülecek. Gümüş bir tastan su içeceksin, yangının sönmeyecek..

 

            Uyandığım rüyanın, baş döndürücü sarhoşluğundan, kendi yabacı dünyama gelirken

            Ne de çok mesut olacaktım oysa sen kapımı çalarken…

 

( Rüyaymış başlıklı yazı Elmas Çayırcı tarafından 14.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.