OKUL BİTTİ AMA...


Bugün fizikten son yazılıyı olacaktık. Yani, iki tane fizik yazılısını üst üste olduk. Hoca son günlerimiz diye kolay sormuştu. Herkes kopya çektiğini söylüyordu. Benim kopya çekmeme gururum elvermemiş olacaktı ki, ben kendim yapmaya çalıştım ve nitekim yaptım. Sonra bir kısmımız, birbirleriyle helalleşti, fotoğraflar çekildi ve salı gününe piknik proğramı konuldu. Ben nasıl dayandım bilmiyorum, normalde sulu gözlü biriydim ama dayandım, arkadaşlarımdan neslihan`a son bir kalem hediye ettim ve şiirimi saklayacağını söylemişti. Dünkü tartışmadan sonra bir arkadaşım beni dostluğundan silmişti, beni etkileyen bu değildi ama sonuçta birileri tarafından kötü anılmak hiç hoşuma gitmezdi. Gururumu da düşünerek, sildiği için doğru bir karar verdiğini söyledim ve biraz aralarında durup eve gidecektim...

Arkadaşlarımdan mustafa, sürekli ders çalışılmaz, birbirimizi bir daha göremeyebiliriz, dedi ve biraz daha durdum. Halay çekti bir kısım arkadaşımız ve stres attılar. Kendimden çok mutlu olmasını istediğim arkadaşım kendisine hediye ettiğim kalemle elime imzasını attı, silineceğini bildiğim halde belki de ondan istediğim son şeydi bu.

Okul bitti sayılır, artık okulda yazılı için birbirlerini yiyen arkadaşlarımı, dert için rehberlik ettiğim dostlarımı, merve`yi unutmamı sağlayan, en yakın arkadaşımı göremeyecektim ya da görmemeliydim. Ayrılığı kaldıramadım ve eve döndüm. Bir süre sonra ezan okundu ve cuma namazına gittim.

`Her ayrılık, yeni bir günün başlangıcı demektir`...

İnsan yaşamayınca bir şeyi, uzaktan görerek anlamıyormuş, bunu bugün anladım. Eskiden filmlerdeki ayrılıkları görünce sabırla geçer derdim, aslında sabretmek ne kadar zormuş ve hayat kendini günden güne nasıl da eritiyormuş...

sevgilerimle...

ALİ ESAT Ü. TAŞ
ZAMAN, MÜREKKEBİN SON DAMLASIDIR...


( Okul Bitti Ama başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 8.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.