ERMENİCE BİLMEYEN ERMENİLER

Halaçoğlunun Görüşlerine Dair
Düşünceler

Bilisel gerçekler hep bildiğimiz istikamette mi
olmalı.Mantalitemize uymayan hakikatlerin reddi elimize tutuşturulmuş şekerin tadında olmadığı içindir.Başka tadı olan şekerler de elbette vardır.
"TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Çamuroğlu,
Halaçoğlu'nun "Kürt kökenli Alevilerin Ermeni soyundan geldiği" iddiasının herhangi bir dayanağı olduğunu sanmadığını belirterek, Halaçoğlu'nun, bu sözleri nedeniyle istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
HALAÇOĞLU NE
DEMİŞTİ?
TTK Başkanı Halaçoğlu, tartışma yaratan sözlerini geleneksel
Dadaloğlu şenlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumda söyledi. Kürtlerin Türkmen kökenli, Kürt Alevileri'nin ise Ermeni kökenli olduğunu iddia eden Halaçoğlu şöyle dedi:
"Kim olduğunuzu bileceksiniz. Mesela bugün Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğu söyleniyor. Kürtlerle ilgili birtakım sözler sarf ediliyor. Araştırmalarımda şunu gördüm ki, pek çok Kürt dediğimiz insan aslında Türkmen asıllıdır. Yapısal olarak diyorum ama. Bununla beraber bir şeyi daha ifade ediyorum, söyleyeceklerim fantezi değil, bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta Alevi Kürt olarak bilinen insanlar Ermeni'den dönmedir. Bütün bunları yabancı arşiv belgeleri ile o tarihlerde yapılmış birtakım araştırmalara dayanarak söylüyorum." "KURTULAN ERMENİLER DÖNDÜ!"
Halaçoğlu, Vatan gazetesine yaptığı açıklamada da, iddiasını şöyle destekledi:
"Dikkat ederseniz ben 'bütün Kürtler Türk'tür' demiyorum. Ben, bir bilim adamı olarak belgelerle konuşuyorum. Elimizde 1500'lü yıllara ait defterler, kayıtlar var. Zamanı geldiğinde bunların hepsi açıklanacaktır. Ülkede demografik yapı üzerine araştırma yapıyoruz. Bu çerçevede Ermeniler konusunda da çalışıyoruz. Ermeniler'in bir kısmı sürgün edildi, bir kısmı da Türkiye'de kaldı. Sürgünden kurtulan ve kendini Kürt Alevi olarak tanıtan pekçok Ermeni kaldı Türkiye'de. Ben bunlardan bahsettim. Bu konunun bilimsel olmadığını düşünenler iyi düşünsünler. Her söylediğimi belgelendirdiğimi bilsinler." 21 Eylül 1993'ten beri Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapan Halaçoğlu, bu konuda 8 ciltlik bir yayın hazırlığında olduklarını da bildirdi. "İnternetten nakil
Elbette bilimsellik emperyalitlerin insanların sevk ve
idaresinmde bir vasıta olmaya mahkum durumdadır.Ancak bunu insanlığın hayrına kullanmak insanların işi olacaktır.
Türk Tarih Kurumunun başkanı olan zatın ifadelerini
değerlendirirken ilmi olup olmadığını dikkate almalıyız.Bunun ilşmi olmadığını söylemek için o zatın bilimselliğini aşmış bir durumumuz olmalıdır.Bunun da bu gün yolları var.Aksini ifade etmek için daha güçlü delillere dayanmak zorundayız.Böyle bir durum yoıksa varlığı kabul edilen böyle bir durumun ortaya çıkarılmasına kadar mevcut bilgilerin doğruluğunda müttefik olmak durumundayız. Yusuf Halaçoğlunun ifadelerini değerlendirenlerin
dikkatine aşağıdaki metni de sunuyorum. Sanki biz Osmanlı veya daha evveliyatımıza ait devirlere dair gerekli incelemeleri yapıp yararlanmış bir milletmişiz gibi davranmanın anlamı yok.Zaman zaman da olsa Kimlik sorunundan söz edilmesinin sebebi bu menfi keyfiyettir.

" (1911-1912 ders yılında Çankırı'da ilk hocalığım
sırasında hayretle görmüştüm:Çankırı idadisine (ortaokul)devam eden Ermeni talebesi olsun,kiliseye giden yerli Ermeni ahalisi olsun,Ermenice bilmiyorlar,Türkçeden başka dil konuşmuyorlardı. Müslümanlıktan önce Hırıstiyanlığı kabul etmiş olan Bolu Ermenilerine Ermenicenin sonradan öğretilmiş ihtimali daha kuvvetlidir.Dini inanç değişebilir.Anadolu'da Rumca bilmeyen Rumların ,Ermenice konuşmayan Ermenilerin Türkçe konuşmaları çok manalıdır.Dil ırkın ve milletin bir nişanıdır.Koşay kolay değiştirilemez.Ancak asırlar boyunca başka dillerle ,ırklarla karışarak, kaynaşarak ,Tarihi ırkları yeni yeni milletleri vücuda getirebilir.Fransızlar gibi.İngilizler gibi,Amerikalılar gibiTarihi milletler böyle meydana gelmişti,."M.Zekai Konrapa,Bolu Tarihis.593.Bolu Vilayet Matbaası 1964. Konuyla alakası yok gibi görünse de mufassal bir düşünüşle alaka kurulabilir kurulmalıdır da.
( Ermenice Bilmeyen Ermeniler başlıklı yazı Şakir Albayrak tarafından 2.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.