Güneş doğar Güneş batar ağaçlar çiçek açar ağaçlar yaprak döker döngü içinde bir döngü masal içinde masal. Koca dağlar ardında bir göl kıyısında masal dünyasının kapısını. Açsın bize masal dünyasının kapısını koca yürekli Pir Ali. Biz dinleyelim masalı öğütler alalım. Masal deyip geçmeden hayaller kuralım.


Kocadağ'ın ardında bulunan 7 küçük dağın ortasında ufacık  bir kulübede Pir Ali adında genç bir delikanlı yaşamaktaymış. 
Pir Ali çiftçilik yapan biriymiş. Babası demirci annesi ise ev hanımıymış. Ama yıllar geçtikçe Pir Ali  artık yalnız yaşamaya başlamış dedesinin dediğine göre annesi ve babası cennete gitmiş. Pir Ali burada çiftçilik yaparak geçimini sağlarmış.
Günlerden bir gün yağmurlar yağmaz olmuş, dereler kurumuş, topraklar çatlamış. Ülkenin hükümdarı her yere haber salmış. Yağmur yağdırma hüneri olan bütün büyücüleri sihirbazları hocaları huzuruna çağırmış.  Bir iki üç derken ülkedeki bütün hocalar büyücüler sihirbazlar yağmur yağdırmak için hükümdarın huzuruna gitmiş ama hiçbiri yağmur yağdıramamış. Toprağından artık verim alamayan Pir Ali heybesini alarak babasının kendisine söylediği Kuruludağ'a doğru yola çıkmış. Kırk gün yol alan Pir Ali sonunda dağa ulaşmayı başarmış. Dağın iki tane perisi varmış bunlardan biri Yağmur perisi diğeri Bilgelik perisiymiş ama ikisi de dağda değilmiş. Bu duruma şaşıran Pir Ali oradan ayrılıp dağın öbür tarafında bulunan Gök Saraya gitmiş. Burada göklerin sultanı Güneş han yaşarmış. Güneş Han Pir Ali'yi görünce şaşırır ve ona buraya nasıl geldiğini ve kim olduğunu sorar.
Pir Ali Güneş Han'ın önünde eğilip selam verir ve kendini tanıtır. Efendim ben Pir Ali boyalı vadide yaşayan bir Çiftçiyim. Uzun zamandır vadiye yağmur yağmadığı için derelerimiz kurudu topraklarımız çatladı hayvanlarımız susuz kaldı o yüzden bende buraya gelip Yağmur ve Bilgelik perisiyle görüşmek istedim ama onları orada bulamayınca bende sizin huzurunuza geldim. 
Güneş Han yerinden kalkarak Pir Ali'ye geri çekilip masadaki gözlüğü takmasını ister ve aradaki perdeyi kaldırarak Pir Ali'nin karşısına çıkar.

Uzun zaman önce buraya gelen son insan ve Bilgelik perisi, Karanlık prensi yenmek için Gece vadisine gittiler. Ama ikiside geri gelmedi. Daha sonra Yağmur perisi ve Bulutların Kralı Gece vadisine gittiler ama onlarda Karanlık prensi yenemedi ve esir düştüler.

Pir Ali biran heyecanlı bir şekilde esir bir insan mı yoksa bu Kayabey mi diye sorar 
Güneş Han başını sallayarak karşılık verir.

Pir Ali babasını kurtarmak istediğini Güneş Hana söyler ve ondan Gece Vadisine gitmek için izin ister.

Güneş Han buna izin vermez ve şöyle der:
Orası tehlikeli bir yer orada dünyanın en kötü varlıkları yaşar oraya hiç kimse tek başına gidemez. Hem gitmek için Gök Sarayda yaşayan bir peri yada kral öncülüğünde gidilmesi gerekir. Yoksa asla Gece vadisine giremez girse bile birdaha asla Aydınlık vadisine geri gelemez der.

Onlar Konuşurken Bulutların yeni kralı Akbulut içeriye gelir ve Güneş Han ile konuşmak istediğini söyler.

Pir Ali o esnada çantasını alır ve saraydan ayrılır.

Akbulut babasını kurtarmak için bir ordu hazırladığını Güneş Hana söyler.

Hanım bir ordu hazırladım izin verirseniz yarın Gece vadisine gidip Karanlık prensi yenmek ve babamı kurtarmak isterim.

Güneş Han yerinden kalkar ve askerlere Pir Ali'yi çağırın yarın karanlık vadiye Akbulut Han ile birlikte gidecek der.

Akbulut yanında bir insanın olmasını istemez ve karanlık prensin onu ele geçirebileceğini söylese de Güneş Hanı ikna edemez. 
Ertesi gün dörtyüz asker üç yüz peri ve Akbulut Han Pir Ali'yi de alarak Gece vadisine gitmek için Ay kraliçesi Dolunayın yanına giderler.
( Pir Ali Ve Akbulut 1 başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 27.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.