1 Aldatma
Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesinden sonra,tavan yapmış olan aldatma olayları;artık üniversitelerin tez konularına dahil olmuş durumdadır çünkü  aldatmanın nedenleri mi çok yoksa sonuçları  mı çok, tartışmaları fişekleyen ana unsurlardır.

Kadın- erkek farketmeksizin aldatma veya aldatılma çevreleri şunlardır:
*İş arkadaşları.
*Komşular
*Akrabalar
*Eski arkadaşlıklar(Eski sevgililer,eski okul arkadaşları gibi)
*Bir de sosyal medyanın  bazı platformlarındaki çeşitli guruplar veya sayfalar.Her ne kadar bazı sosyal medyaların  yasaklanması gündeme gelse de,ben yasaklanamayacağı görüşündeyim çünkü birisi yasaklansa  diğeri alternatif olarak kullanılacaktır.

Aldatmanın elbette bireysel ve toplumsal  birçok nedenleri olabilir ama bence ana sebebler şunlardır:
*Doğuştan  getirdiği sevgi eksikliliği:Anne-babasından ayrı olarak yetişen veya  anne -babası tarafından  devamlı dışlanan çocuklarla,aşkını yeterince yaşayamamış veya engellenmiş kişiler aldatmaya  karşı meyilli oluyor.
*İsmini yazmayacağım ancak herkes biliyordur,  bazı psikolojik  ilaçların yan etkisi:  Bu tip ilaçlar bağımlı  yapmaktan ziyade kişilik bozukluğuna da neden olmaktadır.Yasak aşk yaşadıklarını itiraf eden arkadaşlara ısrarla sorduğumda   hep aynı cevabı verdiler: " O ilacı kullanıyorum."
*İstenilen beklentileri karşılayamama:Evlenmeden önceki hayaller ile evlendikten sonraki gerçekler çatışınca eşler arasında kavgalar yaşanıyor,bu anlaşmazlık ise bir kaçış yolu veyahut  bir kurtuluş yolu olarak aldatmaya davatiye çıkartıyor.
*Erken yaşta  evlendirmeler ile zorla evlendirmeler:Elbette hepsi aldatır diyemeyiz çünkü bu bilimin etiğine sığmaz,içlerinde en mutlu çiftler de vardır.Genel olarak evlilik hayatlarında sorun yaşayanlar,yaşamayanlara göre,dışarıdan sevgi,ilgi ve sahiplenme hissettiklerinde çabuk aldatırlar.
*Maddi çıkarlar.

Aldatmanın sonuçları malesef ağırdır:
*Boşanmalar
*Eşler üzerinde uzun  süre atlatılamayan travmalar.
*Şiddet hatta cinayetler
*Maddi ve manevi  kayıplar
*Çocukların zihinsel,duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkilemesi.

Bu konuyu Mevlana'nın şu güzel sözüyle kapatalım: "Kabiliyetsiz olmak bir kusur değil ama karaktersiz olmak çok büyük bir kusurdur."
( Aldatma başlıklı yazı berberce tarafından 24.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.