Bugün  işe giderken yolda bir olayla karşılaştık:koskoca otobüs yolun ortasında cayır cayır  yanıyordu nedenini bilmiyorum,içinde yolcu olmaması  yüreklere su serpti.Dikkatimi çeken ise şunlar oldu;kimi esnaf elindeki imkanlarla  yangına müdahale  etmeye çalışırken kimi ise almışlar telefonlarını ya fotoğraf çekiyor ya video çekiyor  ya da  canlı yayın yapıyordu...Yani üzülerek söylüyorum ki yardım edenler kadar seyirci olanlar da var.

Dünyanın sıcak gündemi savaş belasına gelecek olursak ben Avrupa devletlerinin samimiyetine güvenmiyorum.Nedenlerini de şöyle  sıralayabilirim;
*Özgürlük sadece kendi halkları için vardır.
*İnsan hakları sadece kendi halkları içindir.
*Barış yanlısıymış gibi açıklamalar yapsalar da bu onların dürüst oldukları anlamına gelmez.
*Hemen hemen  tüm kritik meselelerde üç maymunu oynarlar.
*Kapitalist düzenin savunucusudurlar.
*Sömürgecilik olmazsa olmazlarıdır.

Mikrofon başındaki siyasetçilere,klavye başındaki gazetecilere ve sokakta avare avare dolaşanlara söylemesi kolay: "Mehmetçik nerede,haydi müslümanlar Gazze'ye kardeşlerimizin yanına gidelim."O korkunç manzaraları gördükçe hepimiz kahroluyoruz ve siyaset felsefesinde adından sıkça söz ettiren filozof Thomas Hobbes'in  tezine katılmamak mümkün mü? 
"İnsan  insanın kurdudur."

Din yok,iman yok,vicdan yok,ahlak yok.Bu savaş büyük bir oyunun bir projesi olabilir, müslümanları tuzağa düşürmek olabilir savaş,savaş olmaktan çıkıp soykırıma bürünebilir,bu yüzden  kimsenin gazına gelmeden sağduyulu  olmamız,akıllı  olmamız,  bilim ve teknolojide ileride olmamız lazım.


( Büyük Oyun Büyük Proje başlıklı yazı berberce tarafından 19.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.