Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 15.10.2023
Okunma Sayısı : 385
Yorum Sayısı : 11
Günün Yazısı

Bu Yazı 16.10.2023 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.
Araplar  Bizi  Arkadan  Vurdu  Da Yahudiler  Balla  Kaymakla  Mı  Besledi?
ARAPLAR BİZİ ARKADAN VURDU DA YAHUDİLER BALLA KAYMAKLA MI BESLEDİ?
İsrail ile Filistin arasındaki savaşın başladığı günden beri sosyal medyada bir yazı dolanıp duruyor.
Hemen peşin peşin belirteyim ki bu yazıda yazılanların neredeyse tamamı doğrudur. Doğru olmasına doğrudur ama?
Evet, amasını en sona bırakıp önce o paylaşımda neler yazılmış mümkün olduğu kadar madde madde özetleyelim:
1-1837 Yılında Filistin'de nüfus sayımı yapılmış ve görülmüş ki Yahudi nüfusu 9.000. Ancak Filistinli Arapların Yahudilere, üstelik de padişahların kesinlikle yasaklamasına rağmen toprak satması sebebiyle bu nüfus 1882'de 'de 50.000'e yükselmiş.
Doğru mudur? Evet doğrudur.
2- 1908'de Yahudi nüfusu 100.000'in üzerine çıkmış. Bu da doğru zira 1914 yılı itibariyle Filistin topraklarında 120.000 Yahudi olduğunun kayıtları var.
3- 1915'de Filistin askerleri, Türk askerlerine cephe arkasından saldırmış ve 14 Bin Türk askerinin şehit olmasına bir çok askerin yaralanmasına sebep olmuştur.
Doğru mu?
İşte zurnanın zort dediği yer tam olarak burasıdır. Çünkü bizim tarih ders kitaplarımıza göre I. Dünya Savaşındaki yenilgimizin iki sebebi vardır: 1- Müttefikimiz olan devletlerin yenilmesi. ( Özellikle Almanların. ) Onlar yenilince biz de otomatik olarak yenik sayılmışız. 2- Arapların bizi arkadan vurması.
Oysa işin doğrusu bu değildir. Bizim yenilgimizin evet iki sebebi vardır ama yukarıdaki sebepler değildir bunlar. Asıl sebepler: 1- Türk ordularına çoğu kez ( Hatta Çanakkale Savaşlarında bile ) Alman komutanların komuta etmesi ve bu komutanların kendi devletlerinin çıkarlarını Türklerin çıkarlarından üstün tutmaları 2- Düşmanın gerek ordu olarak gerekse teknolojik imkanlar bakımından bizden çok üstün olmaları.
Peki Arap ihaneti yok mu?
Maalesef var. Ancak ''kimdir bu İhanet içinde olan ya da olanlar?'' Diye sorsanız Şerif Hüseyin dışında neredeyse hiç kimse herhangi bir başka isim veremez. Şerif Hüseyin ise ateş olsa cürmü kadar yer ancak yakabilirdi.
Evet, ihanet eden Araplar vardı ama bir o kadar Türkler ile omuz omuza çarpışanlar da vardı. Mesela ders kitaplarımızda Şerif Hüseyin'in ihaneti anlatılır ama bir Arap olan Sadun Uceymi Paşa'nın kahramanlıklarından ( Hem I. Dünya Savaşında hem Kurtuluş Savaşında ) hiç bir ders kitabında eser bulamazsınız. ( 1 No'lu fotoğraf )
Türkleri arkadan vuran şerefsizleri de vardı. Hecin Süvari Birliği oluşturarak Türklerin yanında yer alan kahramanları da... ( 2 No lu fotoğraf. )
4- Bahsi geçen paylaşımda Filistinlilerin, Kudüs'ü Türklerin elinden alan İngiliz Generali Allanby'e ''Nebi'' Yani peygamber dediklerinden bahsediliyor. Bu doğru mu? Kısmen doğru. Hatta dahası bir hadis bile uydurulmuş: '' Bir Peygamber Nil'in Suyunu Filistin'e getirdiğinde Türkler Filistin'den defolup gidecekler.''
General Allenby, kendi askerleri temiz ve tuzsuz su içsin diye Nil'in suyunu Filistin'e getirtmiş. Ondan sonra da Lawrence'in propagandalarıyla böyle bir hadis bile uydurulmuş ama bu uyduruk hadisi yaygın hale getiren Filistin halkı değil, onları yöneten sefiller. O bakımdan kısmen doğru dedim.
5- Filistin bayrağındaki renkler şu anlama geliyormuş:
Siyah: Abbasileri
Yeşil: Şii Fatimileri
Beyaz: Emevileri
Kırmızı: Haşimileri ve Arapların Osmanlı Devletine karşı bağımsızlığı için döktükleri kanı temsil ediyormuş
Doğru mudur?
Hayır...
Bu renkler için taa 14. Yüzyıl Iraklı şairlerinden Seyfeddin el Hılli "beyaz eylemlerimiz, siyah savaşlarımız, yeşil bölgelerimiz ve kırmızı kılıçlarımızdır demişti. Ancak İngiliz Casusu Gertrude Bell ve General Mark Sykes, Arap Devletlerinin sınırlarını cetvelle belirleyip sonrasında bayraklarına yepyeni manalar yükleyince asırlardır kullanılan renkler böyle bir manaya büründü.
Mesela Filistin'in asıl bayrağı 4 no lu fotoğrafta gördüğünüz bayrak olup o bayrağı elinde tutanlar ise o yılların Kudüs Müftüsü Hacı Muhammed Emin El Hüseyni ve Hindistan Halifelik Hareketi Başkanı Mevlana Şevkat idi.
***
Paylaşımda daha sonra daha yakın zamanlara gelinmiş ve devam edilmiş.
6- Filistin Kurtuluş Örgütünün Pkk'ya kucak açması...
Maalesef doğru. Lakin Filistin Kurtuluş Ordusu Filistin değildir.
7- Ankara'daki Mısır Büyükelçiliğine saldıran Filistinliler bir polisimizi ve bekçimizi şehit etmişler. Doğru mu? Fotoğrafı var, gazete haberi var. Nasıl '' Doğru değil '' diyebilirsiniz ki? (5 No'lu fotoğraf)
8- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri George Habash, Lübnan'ın Sidon şehrindeki kamplarını Asala terör örgütüne açmış. Doğru mu? Evet doğru, lakin yukarıda da belirttiğim gibi Filistin Kurtuluş Örgütü demek Filistin demek değildir. Adı bile Gavur olan George Habash ise hiç değil.
9- 1989'da Yaser Arafat, "Ermenistan'ın haklı davasını destekliyoruz" Demiş.
Onun ne halt olduğunu öldüğünde, sahip olduğu servet sayesinde sonradan anlayabildik maalesef.
10-Filistinli Araplar, Mesut Barzani'nin "Bağımsız Kürdistan" fikrine de destek olmuşlar. Doğru mu?
İçimizdeki bir sürü hain dengesizin '' Halkların Özgürlüğü '' dediğini ve alkışlandığını nazar-ı dikkate alırsak Bazı Filistinli hain ya da dengesizlerin pkk hareketini masum bir özgürlük direnişi zannetmelerine pek de şaşırmamak gerekir.
11- 2002'de Binbaşı Cengiz Toytunç Batı Şeria'da Barış gücünde görevliyken aracı durdularak Filistinli Grillalar tarafından şehit edilmiş.( 5 No'lu Fotoğraf ) Doğru mu?
Binbaşı Cengiz Toyunç'un şehit edildiği ve yanındaki İsviçreli gözlemci Catherine Berruex'un öldürüldüğü doğru ama kullanılan silah kaleşnikof olduğu için vuranlar pkk teröristleri miydi, Mossad mıydı, Filistinliler miydi anlayamadan İsrail'in Mossad Ajanları, İslami Cihad Örgütünden Yusuf Beşarati'yi öldürüp ''Aha da saldırgan bu.'' Dediler, biz de aldık kabul eyledik.
12- 2009'da Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Kıbrıs'ta Türklerin işgalci olduklarını, Rumların tüm tezlerini desteklediklerini dünyaya açıklamış.
Maalesef bu da doğru. Doğru olmasına doğru da Filistin Diye bir devlet kuruldu da benim mi haberim olmadı?
13- 2012'de Filistin Devleti(!) Al Nakba kupası adı altında bir organizasyon düzenlemiş ve sözde Kürdistan takımını da davet edip, Kürdistan Futbol takımı ile maç yapmış.
Doğru mu?
İşin doğrusu bu konu ile ilgili bir bilgiye sahip değilim.
14-2019'da Türkiye'nin Suriye'de başlattığı "Barış Pınarı harekatı" için Filistin’in de içinde olduğu "Arap birliği" kınama mesajı yayınlamış. Doğru mu? Doğru.
15- 2020Filistin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki hak iddialarına karşı olarak kurulan Doğu Akdeniz Gaz Forumuna üye olmuş.(eastern mediterranean gas forum)
Yunanistan, Mısır, Kıbrıs Rum kesimi ve İsrail ile birlikte Türkiye'nin Mavi Vatan tezine karşı cephe almış. Bu da doğru.
16- 2020'de Filistin, Çin'in Uygur Türklerine yaptığı soykırımı desteklemiş ve Çin'in Uygur Türkleri politikasına destek verdiğini söylemiş. Bu da doğru.
*****
Özetle Mehmet Açık adlı paylaşım sahibi, tam da İsrail- Filistin savaşı sürerken, BM'nin raporlarında bile yüzlerce masum, tamamen günahsız çocuğun hunharca katledildiği bu günlerde - doğruları yazmış olsa bile- bu yazdıklarıyla İsrail'in ekmeğine yağ sürdüğünün bilmem farkında mıdır?
Evet, tarih boyunca genelde Arapların, özelde ise Filistinlilerin Türklere karşı ihanetleri söz konusu olmuştur ki bunu bilmeyen yoktur.
Peki biz bugün 6-7-8 Nolu fotoğraflara bakıp '' Oh olsun, sizin dedeleriniz bize ihanet etmişti, şimdi yaşlınız, genciniz geberip gidin'' mi diyelim?
Ya da '' Dedelerinin bize yaptıkları ihanetin intikamını bugün Yahudiler alıyorlar. Yaşasın Yahudiler, Kahrolsun Filistinliler. Daha da beter olsunlar.'' mı diyelim? Amacınız nedir sizin?
Hepsini geçtim, Filistinliler bize ihanet etti de Yahudiler balla, kaymakla mı besledi?
Bana Yahudilerden gördüğünüz tek bir iyiliği söyleyin alnınızdan öpeyim.
Bugün bunları yazacağınıza '' Bağımsız İsrail'in Yolu Çanakkale'den Geçer'' Diyerek Çanakkale Cephesinde İngilizlere hizmet eden Siyon Katır Bölüğünü yazsanıza..
Her gün yüzlerce masum bebeğin öldürüldüğü böyle bir günde yapılacak paylaşım mı bu?
( Araplar Bizi Arkadan Vurdu Da Yahudiler Balla Kaymakla Mı Besledi? başlıklı yazı Sami Biber tarafından 15.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.