Yapmadan önce düşün bakalım zamanımız alışkanlığı. Kişi kendi hatalarını görmezden gelerek, başkalarının peşinde koşması hiç  Olmuş'mu akıl fikir versin ne diyelim. 
Gözü kapalı dalıyor Gıybeten oysa ki hiç masum değiliz.

Gelin beraber inceleyelim baldan tatlı mı tatlı şeytanın maskarası gıybet. 
Zehirlenirsin çıngıraklı yılan gibidir. Biz bu salgına yakalandık. Oysa ki insanların arasını düzeltmek Müslümanların görevi. Sokaklarda denk geldim çöpatmakyasaktır.

Gıybet kokusu var izleyin bakalım. 

Fiziki olarak;kendini bilmez ki nefis, elalemin çocuğunun boyu kısa, uzun, cılız, sıska, şişman, kolu sakat, engelle özürlü, Affedersin kendi bulunmaz hint kumaşı. Kabul et artık Gıybeten Estağfurullah. 
Soy sop; Babası içkici, kumarcı der gibi oldu ama olsun yakıştıramadım sana. 

Geçen gün yolda giderken elimde paketler var, bir hanım seslendi arkamdan "Suriyelimisin" Niye sordun? Eğer essahtan esnafsan sana yardım ederim. 
Irkçılık yapmayın böyle şeyler, şu yörenin insanı şöyle böyle diye diye düşünenlere gelsin bakalım ön yargılı olma ihtimali var mı acabaa Gıybeten. 
Giyim tarzını değiştir o zaman; kusur araya bilirsin tabi, kadının etekleri zil çaldı mı rencide ediyor beni yeriyon. Yumuş yumuş ol ki rahat edersiniz ne söylersen sevinirim teşekkürler.

Hadi sohbet edelim mi? 

Ahlâkıyla ahlaklandıran; Huyu suyu da çok güzel bir sinerji oluştu. Dokunduğu her yerde değişim var korkak aciz Gıybeten parça parça olmuş bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Adalet mülkün temelinde kalmamalı. 

GELELİM DİNİMİZE GÖRE HAREKET EDELİM Mİ ; Falan kişi namaza karşı tembel teneke kafalar karışık. Başkalarının dini bilgileri dilinden düşmüyor. Dinimize göre sırala değerlerimize söv gitsin. Vaaz veriyor öğütlemiş. 
Dünyaya hükümdar olmaz ki çok konuşuyor, gülüyor, çok yiyor, herşeyi ben biliyordum zaten. 
Hınzırlık ve palyaçoluklar peşinde koşanlar ah bu gıybet kokusu var ya hani o kadar güzel ki dil, kalp ve diğer azalar da ödül almıştır.

Hüsnü zan altında ne demek olduğunu anlamadıysan suizan besler. 
Dinimize göre gıybet hangi gün caizse bul bana. Zinadan ribadan daha da kötü, adam öldürmekten beter olsunlar da tövbe etmezlerse Gıybeten. Oysa ki hiç masum değiliz. Gıybet kokusu geldi burnuma.
Ne yazık ki kalpler mühürlü, gıybetin farkında mısın bilmiyorum çocuğum var alışmasın devletine sahip çıkan Kuran'a sahip çık Türkiye için bir şeyler yapalım mı acabaa hanımefendi... 

Günlük gıybet kokuları devlet hastanesi genel cerrahi müdahale etmek için elimden geleni yapıyorum sen ne yapıyorsun nasılsın iyi misin peki Gıybeten. 

Gıybetin terki en güzel ibadet deneyelim mi? Fiyatları hk bilgi verebilir misiniz lütfen destek olunuz. Karma karışık bir durum var. 

Gıybeti bıraktıran kitap okuyorum sen de oku istersen Google dan... 

Devlet bu konuda çok haklısın. 
Gıybetten Kurtuluş günü için randevu aldım. Klavye nin altına koydum. Selamlar iyi yayınlar diliyorum... 

( Gıybeten başlıklı yazı Lütfiye tarafından 4.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.