Her çalışan işçinin hayalidir emekli olmak kimi Hacc'a  gitmek ister, kimi tatile,kimi memleketine döner,kimi ev araba almak için can atar,kimi de çeşitli hobiler edinir;sokak hayvanlarına bakmak,bir derneğe üye olup programlara katılmak,fidan dikmek,çiftçilikle uğraşmak vs.

Emekliler sokağı,emekliler çarşısı,emekliler kahvehanesi,emekliler apartmanı,emekliler iş hanı...

Emekli olunca her şey  bitiyor mu,hayır,belki de  her şey yeniden başlıyor.Kemal abi vardı,prostat amaliyatı olmuş rahatsızdı,bu konu açıldığında:
"Ben emekliyim demeye utanıyorum."derdi,yaşı da bayağı  ilerlemişti.

Devlet memurlara geldiğimiz zaman ise durum çok farklı,onlar ise emekli olmamak için direniyor biliyorlar ki emekli olunca maaşları yarıya düşecek hem statüsüleri gidecek,böylesine sıcak bir koltuğu neden bıraksınlar ki? Yakından tanıdığım çok memur arkadaşlarım var bu hususta.
Diğer tarafta atanmayı bekleyenler...Ama bizler müslüman bir ülkeyiz(!)

Asgari ücret zaten tartışmalı bir mevzu-asgari ücreti belirleyenler asgari ücretle çalışmayan kimseler garip değil mi-her sene gündeme gelirdi "emekli maaşı asgari ücretten aşağıya olmayacak." Damdan düşenin halini damdan düşen bilir,diyordu atalarımız o halde bunu şöyle mi çevirmeliyiz?
"Damdan düşenin halini damdan düşmeyenler bilir."

Birçok  ilimizde ev kiraları asgari ücreti  geçmiş durumda,bu kişinin evli ve çocuklarının olduğunu düşünürsek   geçinebilmesi  mümkün mü?

Yüzüme uzun uzun bakıp:
-En çok zoruma  ne gidiyor biliyor musun,dedi. Yirmi beş yıl çalışmışım ve emekli oldum oğlum var on sekiz yaşında işe  yeni başladı asgari ücretle,benden fazla maaş alıyor onun yanında kendimi çok değersiz hissediyorum.
( Emekli Olmak başlıklı yazı berberce tarafından 3.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.