Bu gün uzun bir aradan sonra dışarı çıktım … malum corana artı bağışıklık sistemimin düşük olmasından dolayı dışarısı benim için pek güvenli değil .. ama bu sabah isyan bayrağını çektim  bizim evde…
--- ya çıkarım ya hepinizi terk ederim
Baya idealı oldu bu cümle belki ama… zaten  ideamı pek kimsede takmadı … terk edişimin bir kat alta ki babamın yanı olunca  pekte önemsenmedi diyelimJ  sonra eli artırdım.. oda işe yaramayınca direk vicdan sömürüsünden yürüdüm… bak o işe yaradı…
Çok şükür vicdanlı bir eş ve çocuklarım varmış....  benim iyiliğim için olduğuna ikna edemediler beni…havanın soğuk olduğundan kar yağacağından da dem vurdular  lakin oda bende karşılık bulmadı ..sonuçta orta yolda anlaştık…eşimle  saat 13.30 karar kıldık benzin pahalı olduğu için değil ben çok sevdiğim için yakın bir yer seçildi TUZLA orayı hep sevmişimdir. özelikle sahil kesimini orada benim el değmemiş bir yerim vardı MERCAN hoş Şimdi baya bir el değmiş . orayı çok sevmemin nedeni  kapalı ufak bir koy hemen denizin kenarına ine biliyorsun bir kaç çay bahçesi  bir kaç eski yazlık çokta güzel bir manzarası var .. eşimin arkadaşının evi oradayken bu el değdiren lere  satılmadan önce birkaç sabah iyot kokusuna orada uyanmışlığım da vardı . tam bir şaire şiir yazdıracak yer desem çok doğru olur.. neyse lafı uzatmayayım  bu soğukta oraya gitmeyi başardım ..arabadan indiğimde iliklerime işleyen soğu aldırmadan çocuk gibi hemen denizin kenarına indim .. beni ikinci mutlu eden şey deniz kabukları ilki her zaman denizdir, hemen toplaya bildiklerimi bir bir montumun cebine doldurdum  ellerim donsa da  yüzüm soğuktan kıpkırmızı olsa da on beş dakika o iyot kokusunu içime çektim .. cebimde mutluluklarım donmuş burnumla araba  ya bindiğimde ..
---ben sana demiştim (cümlesini bekliyordum  lakin demedi eşim )
O çocuksu mutluluğumu elimden almadı..dedim ya vicdanlıdır benim eşim…
Yolda birden durmasını istedim ..midem bulandığını sanıp hemen sağa çekti... oysa ben baharı görmüştüm  o soğukta hem de ……işte oradaydı bahar kocaman bir sera önünde rengarenk çiçekler bahar  gelmezse de ben baharı  bulmuştum işte .. bu da benim  üçüncü mutluluğum bunu kimse elimden almaz engelleyemez.. bunu eşim çok iyi bilirdi çiçek görmeye dayanamazdım ben… o niye durduğunu anlayana kadar ben bagaja  bir sürü çiçek koymuştum bile…
Ardından aç ayı oynamaz  diyerek bilindiği üzere hayvan severim ayı kısmına takılmadan yazıyorum bunu da …………
Bir restorana gittik ..yemek güzeldi her şey güzeldi ..ama mutluluğum bir anda yüzümde dondu..neden mi?daha öncede gittiğimiz bu güzel nezih yer önceye oranla nerdeyse bom boştu… eşim zamanla ahbap olduğumuz görevliye benim gibi nedenini sordu..
--- abi dedi duymuşsunuzdur o olaydan sonra  sanki bunda bizim kabahatimiz var gibi müşteri azaldı ..
Hangi olay ? ne olayı? Ben habersizdim  eşim biliyordu .. anladım dedi… sanki benim bilmemi istemez gibi kapattı konuyu ben durur muyum ..sordum da sordum……….
İki ay önce  genç 29 yaşında bir avukat kız eski nişanlısı tarafından iki masa ötemizdeki masada öldürülmüş..
O an tüm yediğim  boğazımda düğümdü .. detaya girmese de ben interneten  hepsini okudum ..kafamda çevirdim durdum .. ne yediklerimi ne bu duyguyu hazmedemedim..
Evet dışarıya çıktım ben bu gün evet soğuk havaya  mikroba aldırmadan tehditle  yaptırımla ceplerime deniz  kabukları  nefesime iyot bagaja  bahar doldurdum  mutluydum … ama o kız o gencecik okumuş avukat olmuş kız  onun  mutluluğu onun umutları karşısında benim ufak mutluluğum uçup gitti..ömrünün baharında nedeni ne olursa olsun  iki masa ötede umutlarına son verilmişti…
 
Ne yapılacaksa yapılsın artık ….  erkek yada kadın başka bir  insanın canını  hayatını  her ne sebep den dolayı olursa olsun böyle kolayca  yok etmesin…. Hele ki …sırf kadın  ve güçsüz olduğu için canlar yitip gitmesin…..
Yeter artık ……………………………..BİTİRİN ARTIK
 
silgisizce
 

NOT: BU GÜN ALDIĞIM ÇİÇEKLERDEN BAZISI  RESİMDE  HEPSİ  ÖLEN BU AVUKAT KIZIMIZIN RUHUNA GİTSİN:(

 

( Bitirin Artık................... başlıklı yazı SİLGİSİZce tarafından 10.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.