DUMANALTI

Kentimizin en önemli mesire yerlerinden biri, belki de birincisi Gümenektir. Kış boyunca evlerinde bunalan ahali, güzel havayı bulunca akın etmiş Gümenek’e.

28.Mart.2010’da torunlarımla ben de uzandım oraya. Ne var ki temiz hava alayım derken az kalsın duman altı olacaktım. Küçük bir yeşil alan bulduk. Çocuklar eltopu oynamaya çalışırken sırtımı bir ağaca verdim, onları izliyorum.

Yelden yanımızdan kesif bir duman yükseldi. Bir aile mangal yakmış, et pişirmeye hazırlanıyor. Duman olduğu gibi üstümüzde. Biraz kuzeye kayıyoruz, duman peşimizde. Güneye? Oraya da… Tütün güzele gelirmiş tesellisiyle et pişince dumandan kurtulacağız umudundayken aynı ailenin gayretiyle yeni bir duman saldırısı daha. Bu kez de semaver kaynatacaklarmış! Çok mu güzelsin de tütün seni takip ediyor diyenler olabilir. Canım, ben güzel değilsem, torunlarım da mı çirkin)) “Kuzguna yavrusu Anka görünür” diye sakın dudak bükmeyin. Benim kızlarım gerçekten güzel. Zaten onların yüzünden takip ediyor ya duman bizi. Sürekli takip ettiğine göre duman da mı yalan söylüyor! Ne desem boş. Dört yaşındaki ve üçüncü sınıftaki torunlarımı siz görmediniz ki... Nereden bileceksiniz!

Hava alalım, dinlenelim, kışın yorgunluğunu üstümüzden atalım diye gittiğimiz mesire yerinde daha fazla yorularak, ciğerlerimize daha çok duman çekerek ve de daha çok strese girerek döndük evimize.

İlla mesire yerine gideceğim diyorsanız, bol yeşillik görürsünüz, panayır yeri gibi kalabalıkla karşılaşırsınız. koşar, oynar eğlenirsiniz ama temiz hava almayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Temiz hava yerine kuyruk yağı kokulu bol bol, halis muhlis odun dumanı ikram edilir. Hem de parasız... Hem de sizin gibi hava almak, dinlenmek, huzurlu bir gün geçirmek için Gümenek’i seçenler tarafından!

Uyarayım dedim, uyarayım da günah benden gitsin, sonra da demedi demeyin.
( Dumanaltı başlıklı yazı RasimCANBOLAT tarafından 29.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu