Ölüm yokluk değil aksine çokluk
Yaşattığı her şey ebedi tokluk
Gurbetten sılaya karardır dönüş
Ruh çıktığındandır almazsa soluk


...

Sen ölmedin. Yok olmadın. Beni gurbette bırakıp sılaya gittin. Bir süre özlemimiz olacaksın yalnızca. Öldün,-yok olmadın ki ağlayayım. Hani Rusya’ya çalışmaya gittin gibi, gittin çok ama çok uzaklara, gidip de göremeyeceğim uzaklara… Bir gün bende geleceğim yanına, kim bilir belki de çok kısa zaman sonra!

Hani gezerdik, paylaşırdık, gülerdik, ağlardık birlikte…

Hani gelecekte ki hayalleri yaşar ve yaşatırdık.

Gideceğim diye tutturdun, git o zaman… Bize özlemin kalır ama kalbimiz seninle. Sen kalbimde yaşadıktan sonra gerisi teferruat da!

Birden gittin ya bir boşluk oldu hayatımda yalnızca… O kadar beraber olmuşuz ki, bu boşluk sensiz nasıl dolar bilmiyorum. Hayatın sana ait, sana nasıl kızabilirim, nasıl kırgın olabilirim ki… Gidenle gidilmiyor işte, hayat devam ediyor da. Hem de ne güzel anılarınla… Sevenlerinle… Sevdiklerinle… Paylaştıkça, andıkça yaşayacaksın inan. Aramızda yalnızca berzah olacak, birbirimiz duymayacağız. Dertlerimizle dertleşmeyeceğiz de… Tarlada ekinler, kabaklar seni de görmeyecekler… Artık başka bir uzakta başka ekinleri, kabakları, nohutları göreceksin. Görmesekte birbirimizi hissedeceğiz… Bir tutam gözyaşı, senin içinde düşecek buralarda yere, kurumuş otlar yeşerecek de. Sen hiç merak etme! Git hayatını yaşa oralarda… Uzaklar, ölüm sonrasını sen gidip göreceksin ama buraya benziyordur belki de. Sende belki benim kadar bunu hissedeceksin.

Kayalar sessiz, yellerle gözüme gelen tozlar rahatsız etmiyor artık. Çınlayan sesler de yanık bir yakarış ve dua… başka elden bir şeyde gelmiyor. Uzaklara götüren Rabbim, O ne derse o olur, boynum kıldan ince…Git, yolun açık olsun. Düşünme buralarını, nasıl bıraktıysan öyle devam edecek hayat, inan. Bir ekmek kavgası, bir gönül yarası, bitmeyen dünyalık davası… sürüp gidecek.

Bir gün kavuşacağız… Senin gibi bir bir uzaklara giden tüm sevenlerimize selam söyle. Hani ayet der ya, inan lillahi ve inna aleyhi raciun- Allah’tan geldik ve yine ona döneceğiz! her ayrılığın kavuşması olacaktır, senin kavuştuğun gibi. Mekanın cennet olsun, Rabbim sana mağfiret etsin inşallah. Selam ve dua ile… Hoşçakal diyorsun değil mi, peki güle güle… Yolun açık olsun!

Saffet Kuramaz
( Ölmedin Ki Uzaklara Gittin Yolun Açık Olsun başlıklı yazı safdeha tarafından 30.08.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.