Gün boyu edindikleri bilgileri Tamer, masasında oturarak onları dinleyen adama anlatmaya başladı. Adam sessizce bir süre onu dinledi.


 “Aradığımız Türk sanki yer yarıldı yerin içine girdi. Önceden belirlediğimiz hiçbir noktada bulamadık.”


"Çocuklar o Türkün peşini bırakın. Konu sizin bildiğinizin çok ötesinde ve çok karışık…  Biz, bu infaz için neden İstanbul seçildi? Sorusuna odaklanmamız lazım. Bu soru bizi sonuca götürecektir. Beni iyi dinleyin!”


“Dünyadaki mücadeleyi anlayabilmek için hem ABD’nin yapısını, hem de İngilizlerin saklı oldukları tüm dehlizleri bilmek gerekir. İngilizler tecrübe ve beceri yönünde önde olmasına rağmen, Amerika güç ve kuvvetiyle önde… Bu o kadar da kolay bir şey değildir. 2013-14 yıllarında başlayan ayrışma hızlanarak devem ediyor. ABD’deki derin yapı; vakıflar ve sivil toplum kuruluşlarını haçlı ordularının öncü kuvvetleri olarak ülkelere giriyor, ifrit ağı gibi girdikleri ülkenin içinde yapılanmalara gidiyorlar. Küresel çıkarlarını savunacak şekilde ve liberal demokrasi maskesi altında siyaset, medya ve iş dünyasında yeni muhataplar oluşturuyorlar. Şu iyi bilinmelidir ki, Amerika bir coğrafyaya konumlandığında, onu oradan söküp atmak hiç de o kadar kolay olmuyor.”


“Ülkemiz tüm engelleme ve karşı çıkmalara rağmen bir bir hayata geçirdiği devasa projelerle küresel güçlerin oyunlarını bozuyor, Suriye, Irak’ta, Kafkasya’da, Balkanlar’daki ülkelere yardım ve ilham verip bölgesel refah ve kalkınma için adımlar atıyor. Marmaray, Avrasya Tünelleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi ve Çanakkale köprüleri,  İstanbul Yeni Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, TANAP, Türk Akımı ve Kanal İstanbul Türkiye’nin küresel oyunu değiştirme gücünün tescili olarak görmek gerekir. Tarih yazılmaya devam ediyor. Ya erken davranıp avantajlı çıkacak, ya da pasif kalıp bir yüz yılı daha kaybedeceğiz.”


“Trump’ın derin devlet tarafından kuşatıldığı ve zorlandığını görüyoruz, ama Trump’ın Pentagon’a kök söktürdüğünü biliyoruz. ABD iç çekişme yüzünden dışa odaklanamama sorunu yaşıyor. Trump Pentagonun Suriye ve Akdeniz planlarını engellemesi ve derin yapıya savaş açtığı için saldırıya maruz kalıyor. Derin yapı Türkiye, İran ve Pakistan’a operasyon istiyor, Trump ise farklı hesaplar içinde olduğundan buna karşı çıkıyor. Bizim askeri harekâtla püskürttüğümüz yapıları devlete dönüştürmek, Irak’tan Akdeniz’e kapı aralamanın maliyetini 4 trilyon dolar olacağının, Akdeniz’deki zenginliğin pay edilmesinin getirisini 20 trilyon dolar olarak hesaplıyorlar. Kaybedenleri ve ezilecek olanların hesabını yapan bile yok!   Amerikan’ın içindeki kavga çok büyük ve bu güne kadar tanık olmadığımız bir mücadele… Bu da bizim gibi ülkelere yeni fırsatlar tanıyor."


“Le Mesurier’in ölümü sıradan bir olay değildir. O önemli dönemeçlerin önemli bir ismiydi. Le Mesurier’in babası Alex’de MI6‘nın en iyi saha ajanlarından biri… Amerikan’ın terör örgütü DEAŞ’ın içine sızarak Amerikan planlarını alt üst ettiğini gizlemedi. Kendine suikast beklerken, oğlunu infaz ettiler. Oğlunu kurban verdi. Londra ile Washington arasındaki makas açılmaya devam ediyor. MOSSAD’da CIA ile birlikte hareket ederken, MI6 oyun dışı kaldı."


"Bizim Suriye hamlemizle Suriye masasını ters çevirdik. YPG’yi tasfiye adımlarımız ve kendimize bir alan açmamız herkesi şaşırttı. Ya çekip gidecekler, ya da temizleyeceğiz. AB’de, NATO’da bizim karşımızda ama Yeni Dünya Düzeni içinde Türkiye kavşak konumunda… İstanbul’da inşa ettiğimiz dünyanın en büyük havalananına karşı çıkan İngiltere şimdi bizimle ortaklık istiyor."


...

Devamı var

...

Ant. 121219

( Kırmızı Çanta - 2 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 18.12.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.