GÜNÜN ANISI

İlk mesleğe başladığım seneydi. Ücretli olarak ortaokulun Türkçe derslerine de girmekteydim. Haliyle okulun duvar gazetesi hem merakım hem de görevimdi.
İlk sayısını çıkarmıştık. Hiçbir sıkıntı olmamıştı. İkinci sayı, benim bilgimin dışında çıkarılıp duvara konmuştu. Sayıda, Köroğlu’nun:
‘Yiğitler silkinip ata binende
Derelerden boz kurtlara ün olur’ dizeleri okul yönetimini ayağa kaldırmıştı. Hele bir de Güzel Sözler Köşesi’ne ‘Türkler İçin Söylenen Büyük Sözler’ bardağı taşırmıştı. Okul müdürü odasına çağırıp beni sorguya tuttu.
- Nedir bu bozkurt mozkurt? dedi. Ben de:
- Bu ifadenin siyasal hiçbir yanı yok. Kurt dağdaki kurttur. Kaldı ki Köroğlu/nun ülkücülükle hiçbir ilgisi yok. Okul müdürü:
- Onu bunu anlamam. Düpedüz propagandadır. Dedi. Gazete, Yayın Kolu başkanı olan öğrenci tarafından çıkarıldığını anlamıştım fakat öğrencime bir zarar gelmesin diye kendimi kurban ettim.
Muhammet AVCI
( Kendimi Kurban Ettim başlıklı yazı yanık ozan tarafından 23.11.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.