- Konu Dışı programımız sokak röportajları ile devam ediyor. Stüdyoda ki konuklarımız hararetli bir şekilde tartışırken biz kameralarımızı sokağa çeviriyoruz. Evet Güncel sendeyiz..
- Çiğdem sizin stüdyoda konuklarınızla tartıştığınız şiddet konusunu biz de sokakta ki vatandaşımıza yönelteceğiz. Yanımızdan bir çift geçiyor, bakar mısınız!..
-Bakma bakma!Niye her bakar mısınız diyene bakıyorsun, sonra adımız kıskanç kadına çıkıyor..Ay kamera varmış..buyrun..
-Beyefendi eşinize şiddet uyguluyor musunuz?
-Ay yok ayol melek gibidir benim kocam, bir dediğimi iki etmez. Tabi ben de hep O'nun huyundan suyundan..di mi kocacım? kameraya bakarak konuş, kadına bakma..
-Tamam çimdirip durma! Bakmaz olaydım instagrama poz veriyoruz sanki.Hadi bacım bizim acelemiz var, yok biz de şiddet middet..
..........
-Şimdi gençlerle beraberiz.Yeni neslin bu konuda ki duyarlılığını öğrenmek isteriz.Evet gençler şiddet hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce şiddet var mı ülkemizde?..
-Bizim ülke yapamadı bir türlü yea..Hep yabancı ülkelerin şiddet oyunlarını oynuyoruz, bu konu da ülkemiz accayip geri kaldı..
-Gerçekte şiddetten bahsediyorum çocuğum, nerden getirdin bilgisayar programına!
-Hıım.. O mu ..var alâsı var hem de, bilgisayarın başında biraz fazla kalsam annem tavayı kafama geçiriyor, kulaklarım zonkluyor yeminle..
.....
-Pardon beyefendi bir röportaj yapabilir miyiz?.Ülkemizde ki şiddet hakkında ne düşünüyorsunuz, eşinize şiddet uyguluyor musunuz mesela..
-Eşim yok benim, üç tane aldım üçü de öldü..
-Öyle mi! başınız sağ olsun, bu konu da gerçekten çok şanssızmışsınız sanırım.Evet buyrun yine de görüşlerinizi alalım..
-Televizyonlarda görüyoruz, her gün bir kadın öldürülüyor. Değer mi ya, elini kana bulamaya! Sonra o mezara, sen hapse..Rahat mı batıyor size!..
-İşte sonunda duyarlı bir vatandaşımız!..
Değil mi ama..az biraz sabredin, ortalık hastalık kaynıyor, zaten kanserin bin bir türlüsünün birinden gidecek..
-Yalnız beyefendi bu söyledikleriniz de şu an şiddet içeriyor!..
-Aman siz de herşeyi şiddet yaptınız..Öğretmenin ki şiddet, doktorun ki hasta bakıcının ki şiddet! kimse işini yapamaz oldu sizin bu bitmeyen haklarınız yüzünden..
-Bağırmayın ama!..
-Konuşturmayın o zaman, çekme lan sende, şu kürekle hepinizin ağzının ortasına çakacam şimdi..
.......
-İşte gerçek bir hayvansever vatandaşımız..Teyzem şu an sokak kedilerini doyurarak büyük bir duyarlılık örneği gösteriyor. Hayvanlara yapılan şiddet hakkında ne düşünüyorsunuz?..
-Elleri kır... inşallah..
-Yine de beddua etmeyelim teyzecim..
Niye etmeyecekmişim! Geçen benim bu kedilerin hepsinin kuyruğuna teneke bağlamışlardı. Eziyet edenler sürüm sürüm..
..........
-Çiğdem biz bu konuyu sokakta da halledemedik.Söz tekrar sen de!..
       Aslıhan Savaş
( Konu Dışı-bölüm 3- başlıklı yazı saklı bahçe tarafından 5.11.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.