1 Özgürlüğünü Yitirmiş İnsan
Özgürlük nedir, diye bir soruyla başlamak istiyorum yazıma. *Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma.(TDK) 
Peki insan yeterince özgür müdür? Yoksa, özgür olduğunu düşünen ancak kafasında her bir düşüncenin onu bağımlı kıldığının farkında olmayan zavallı bir varlık mı?
Evet, biz insanlar ne kadar özgür bir birey olduğumuzu kabul etsek de toplumun dayattığı bazı kurallar bizi onlara bağlı kılıyor. Böylece insan düşüncelerini cam bir fanusun içine hapsedip uçsuz bucaksız okyanusun derin sularına bırakıyor ve onu arkasından çeken dayatmaların işkencelerine maruz kalıp, kendi benliğini yitiriyor. Sonra da insanın özgür düşünebildiği söyleniliyor. Gerçekten bu böyle mi? Neden insanlar düşüncelerini bir başkasına aktarmakta bu kadar çekimser o zaman? Çünkü korkuyor insan. Çünkü kuralları yıkıp geçerse(!) yalnız kalacak,  dışlanacak. Bu yüzden özgürlüğünü kaybediyor insan. 
( Özgürlüğünü Yitirmiş İnsan başlıklı yazı Yazar_irm tarafından 3.03.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.