''Nobel ekonomi ödülünün bu yılki sahipleri, William D. Nordhaus ve Paul M. Romer oldu.'' BASINDAN

Bu yıl ki Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini bulmuş bulmaya da, acaba doğru bir seçim mi? Tanımam etmemem bu adamları... Hangi millettendir, kariyerleri nedir, hiç bilmem. Nobel Ekonomi Ödülü almışlar almasına da bizim Ali Bey ile Ayşe Teyzemiz dururken Nobel Ekonomi Ödülüne en büyük aday olarak, niye bunlara vermişler ki, anlaması zor gerçekten?


Ali Bey işçi emeklisi bir vatandaş. Alsın alsın ikibin lira para geçiyordur ancak eline. Ali Bey bu iki bin Türk Lirası ile harikalar yaratmaktadır güzel yurdum Türkiye'de... Var mı onun gibi bir babayiğit, sorarım size? Üç tane çocuk okutmakta, dahası ev kirası vermekte, sonrasında da mutfak masraflarını karşılamakta, elektrik, su, telefon parası vermekte... Gerçek ekonomik mucize budur işte...


Ayşe Teyzeye gelince o da güzel yurdumda ki nadide insanlardan birisidir. Kocasından kalan emekli maaşıyla ev kirası vermekte, mutfak masraflarını karşılamakta, iki tane de çocuk okutmaktadır... Var mı Ayşe Teyze kadar Nobel Ekonomi Ödülüne layık başka insan?


Ali Bey ile Ayşe Teyze gibi daha niceleri var bizim memlekette Nobel Ekonomi ödülü alacak olan. Yeter ki hak geçmesin. Asgari ücretin altında hem de sigortasız olarak çalışıp da dört kişilik ailesini geçindiren işçi Zekeriya onlardan daha az mı layık sanki Nobel Ekonomi ödülüne?


Kocasına yardım için haftada iki gün evlere temizliğe giden, temizlik yaparken de yüksek yüksek apartmanlarda canını ortaya koyarak cam silen Hatçe Bacı da Nobel Ekonomi ödülüne aday olmalı aslında... Köylerde ekmek pişirip, inek besleyen, süt sağan, yoldan geçerken mola verenlere bir bardak soğuk su veya ayran ikram eden Fatma Nine'ye de Nobel Ekonomi Ödülü verilmeli... Gördünüz mü, aslında ne çok Nobel Ekonomi Ödülü alacak insan var güzel yurdum Türkiye'de... 

( Nobel Ekonomi Ödülü Kime Verilmeli Aslında başlıklı yazı AhmetZeytinci tarafından 12.10.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.