Bazen karanlıkta yürümek zorunda kalabilirsiniz.Hepiniz Münir Özkul'un demans hastalığına yakalandığını duymuşunuzdur.24 yaşıma girdiğim gün bende karanlıkta yürümeye başladım.Demans yavaş ilerleyen sinsi bir hastalık. Bellek,dikkat,algı kusurları ile başlıyor.
Hafif kortikal atrofi ile başladı.Serebral kortikal olarak genelleşti(sol tarafta başlamıştı) 2001 kasım ayında tedaviye başladım.2008 yılına kadar tedavi gördüm.Bende bazı sekeller(izleri) var. Önemli değil.. Geriye dönüpte baktığım zaman neden Münir Özkul'la aynı sonu paylaşmadım diye soruyorum.Öyleki nöröloji doktorumun bana dediği gibi '' seni uçurumun kenarında yakalamaya çalışıyoruz.'' Benim cevabım : '' Sizin nöroloji kitaplarınızdan öğrendiklerinizi ben yaşıyorum ''
             Gerçekten kendime soruyorum beni kurtaran ne..? Herhalde güncelleşen nörolojik ilaçlar.,daha genç olmam dahası karmaşık kelime kullanmam, Edebiyat ve müziğin özellikle klasik ve enstrümental müziğin beynin kortikal bölgelerini etkilediğini düşünüyorum.Müzik ve edebiyat sanatın karanlığın kapınızı çalmadan önce ilgilenin .Öndeki araba fren yapınca arkadaki arabada fren yapar.
Kamuya açık bir alanda kendim hakkımdaki bir gerçeği nedenmi deşifre ediyorum.? Belkide önemli bir hastalığı önemsiz yaparak ondan intikam alıyorum.En önemli bir gerçekte insanlara şefkatlı davranmam gerçeği...Çünkü İnsanların zor bir hayatı var......
HEPSİ BU KADAR..;
( Her Zaman Umut başlıklı yazı KalemTraş tarafından 9.04.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.