*
Engele Takılma

Engele takılıp engelliye acıma

Engelliye bakıp şükretme bahtına

Ne engelsiz var engelliden beter

Sen engelliye engel olma yeter.

*
Birçok engelli başkalarının kusurlarından dolayı engelli olmuştur. Bu yüzden, engelli insanlarımıza eğitim ve iş olanakları sağlamak engelsizin ahlâki sorumluluğuna girer.

Engelli insanlarımızla alay edeni, onlara özründen dolayı güleni ayıplamak da insan olmanın onurundandır. Onlara özel tasarlanmış hizmetleri işgal etmeyelim ve yeterli olması için yardımcı olalım. En onulmaz engel sevgi sofrasına tüküren gönül ve engelliyi toplumun sırtında yük sayan beyindir.

Bir gün aynı engellerin bizim de başımıza gelebileceğini unutmayalım. Ya kaderden ya insandan... Bir gün bizim de engelli olma olasılığı asla yok değildir.

Engel yoktur, engelleyen vardır. Lütfen engelli insanların yaşamlarını zorlaştırmayalım; onlara özel hizmetleri işgal etmeyelim.
*
Muharrem Soyek
( Dünya Engelliler Günü başlıklı yazı M. Soyek tarafından 2.12.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.