Sevgili gençler, 

Adımlarınızı kendi yürüyüşünüz için atın. Zira kendi ayaklarınızla başkasının yolculuğuna çıkamazsınız. Sizinle aynı yolu yürüyenler, aynı yolculuğa çıkanlar olabilir. Ancak herkes yolu kendi adımlarıyla yürür. 

Düştüğünüzde kaldıran olabilir ya da düşeni siz kaldırabilirsiniz. Bu yolculuğunuzun daha uzun sürmesine ya da bir süre yolculuğunuza ara vermenize neden olabilir. Ama bu, yolu yürüyemeyecek olanlar yüzünden yolunuzdan ayrılmanızı ya da yolunuzu değiştirmenizi gerektirmez. Bir kez yolunuzu değiştirdiğinizde hedefinizden uzaklaşır belki de yolunuzu şaşırabilirsiniz.

Yolculuğunuzda daha alternatif yollar bulabilir, daha iyi varış noktaları keşfedebilirsiniz. Bu nedenler yolunuzu değiştirecekseniz, ne birlikte yürüdüğünüzü peşinizden sürükleyin, ne de yanınızdaki sizinle gelmiyor diye gideceğiniz yoldan vazgeçin. Unutmayın ki herkes aynı yöne gidiyor da olsa herkesin varacağı hedef farklıdır. Kimi yorulur daha gitmek istemez, kimi başka bir yol bulur ayrılır, kimisi sizden daha fazla yürümek ister. 

Yol arkadaşlığı iyidir. Paylaşır, yardımlaşırsınız. Ancak bu yolculukla sınırlıdır. Sizin adımlarınız hızlı onunki yavaş olabilir. Onun size yetişmesini beklerseniz hedefinize varamazsınız. Ya da beraber yürüyebilmek için siz başkasına yetişmeye çalışmayın, yorulur, enerjinizi tüketirsiniz. Yolunuzu sizi yormayan adımlarla ve hedefinizden sapmadan yürüyün. 

Yolculuğunuzdan zevk alın. Yollar sadece yürümek için degildir. Geçtiginiz yerleri inceleyin, gördüklerinizi hafızanıza kaydedin. Güzellikleri kaçırmayın, çirkinliklerden ibret alın. 

Yolu başkasının aracında gidiyorsanız, nerede ineceğinizi bilin. Başkasının kullandığı araçla ancak şoförün gideceği yere varırsınız. Kendi yolunuzdan saptığınızda inmeyi bilmelisiniz.  

Hayat bir yolculuktur. Yolda bir çoklarına rastlarsınız. Herkesi kendi yolunuzda yürütemezsiniz. Herkes sizin yolunuzda yürüyemeyebilir. Bazıları yolculuğu sevmeyebilir. Her birlikte yürüdükleriniz sizinle aynı noktaya varma hayalinde olmayabilir. 

Aynı yolda yürüdüklerinizle farklı şeylerden zevk alabilirsiniz. Bu yüzden ne zevkinizi değiştirin ne de yol arkadaşınızın zevklerini değiştirmeye kalkın. 

Yol uzun ancak varış için size ayrılan süre kısadır. Bu yüzden ömrünüzün ve enerjinizin yeteceğı yolculuklara çıkın.

Baki muhabbetle. 



( Yolculuklar Üzerine başlıklı yazı Mehmet DEMİR tarafından 26.09.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.