Mesele ekmek meselesi de degil. Tarihin çarkı gittikce daha hızlı dönüyor. Çocuklarımız her seyi kendileri anlayip öğrenmek, kendi akillariyla yapmak, bizim işlerimizi üstlenmek zorunda kalacaklar. Oysa düşünmek her zaman acı veren, ağır bir iştir. Onun icin onların hayatı bizimkine göre daha zor olacaktir
Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov (Sayfa 186 - Ötüken neşriyat 50. Basım)


"Bir insanın elinden malı mülkü, bütün zenginliği hatta hayatı bile alınabilir diye söylendi, ama insanın hafızasını almak gibi bir cinayet işlenir mi? Ey rızık veren Tanrı! Eğer var san, insanların aklına böyle bir şeyi nasıl getirirsin? Yeryüzünde zulüm ve kötülük az mi ki!"
Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov (Sayfa 159 - Ötüken neşriyat 50. Basım)


Hayatta neyin doğru, neyin yanlış olduğuna karar vermeye çalışarak vicdanını harap etmeye, isyan etmeye hakkı var mıydı? Kararların çıktığı yerde bu işleri ondan bin kere daha iyi bilenler vardı.
Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov (Sayfa 138 - Ötüken neşriyat 50. Basım)

Asıl mesele de bu işte. Zaman ne kadar geçerse geçsin, bazı konularda hiç bir şeyi değiştirmez. Elinden malını mülkünü, varını yoğunu alsalar bundan ölmezsin. Bunları yine edinebilirsin. Ama senin onurunu kırar, ruhunu öldürürler ise, işte buna çare yoktur.
Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov (Sayfa 87 - Ötüken neşriyat)


Uyanmalarini benim istediğimi söyle. Insan iseler vicdanlari da olmalı...
Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov (Sayfa 14 - Ötüken neşriyat


Varır varmaz Osman'ı uyandir. Bizim sefimiz olduğuna aldırma. Bunun hiç önemi yok. Ölüm karşısında herkes eşittir...
Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov (Sayfa 13)

O gunlerde aksamlar soğuk olurdu. Sonbahar yaklasiyordu cünkü. Geceleyin hava iyice sogur, sabaha karşı kiragi düşer, toprak bembeyaz bir tuzla halinde gorunur, güneş dogunca kiragi erir ve her yer açılırdı. Bundan sonra bozkır hayvanları için kıtlık, kaygı dolu günler gelirdi.
Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov (Sayfa 8 - Ötüken neşriyat)
( Alıntılar başlıklı yazı uzakhayal03 tarafından 9.07.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.