Sevgili öğretmenim,

‘’Her başlangıç bir bitiş olarak düşünülür, ancak biz eğitimcilerin her başlangıcı, yeni başlangıçların doğumudur. Çünkü  hayatına dokunduğumuz her çocuk gelecekteki güzel günlerin başlangıcıdır.’’

Ülkemizi; bilim, teknoloji ve sanayi alanında bir adım öne çıkaran her bilim adamında ;vatanımızı tehlikelerden koruyan her siyasetçide; ülkemizin bayrağını dalgalandıran her sporcuda ve sanatçıda… Öğretmenlerin önemli etkisi vardır Çünkü öğretmenler bu insanların beynine ruhuna dokunmuştur.

“Öğretmen masada oturuyordu Küçük çocuk usulca ona yanaştı…Kulağına bir şeyler fısıldadı. Öğretmenin gözünden bir damla yaş yanaklarından süzülerek yere düştü. Sonra öğrencisine sımsıkı sarıldı. Ağzından sürekli; ‘ Tabi ki diyebilirsin !” cümlesi çıkıveriyordu.

Neden mi bu cümleyi tekrarlıyordu  sürekli? Çünkü çocuk öğretmenin kulağına “annem gibi kokuyorsunuz. Bana annem  hiç sarılmadı, çünkü ben doğarken öldü. Kokusunda evdeki elbiselerinden biliyorum. Benim annem olur musunuz? “

 deyivermişti, tüm cesaretini toplayarak.’

Başka hangi meslek insana bu duyguları yaşatır? Başka hangi meslek insanı başkasının annesi ve babası  yapar?

Öğretmenler, çocukların hayatına bu dokunuşları yaparken, karşılık beklemezler, hatırlanmak istemezler. Bunu tek bir şey için yaparlar ;vatan ve millet… 


İnsan hayatında anılar biriktirdiği ve hangi yaşta olursa olsun bu anıları unutmadığı iki yer vardır; aile ve okul. Aile ve okulda iki kahraman bekler her zaman onu.. 

Evde bekleyen kahramanın adı anne-baba,okulda bekleyen kahramanın adı ise ÖĞRETMENDİR.

Öğretmen bir kahramandır çünkü gücünü sevgiden alır. Kaynağı içten gelmeyen,enerjisini kalpten almayan hiçbir iş başarıya ulaşamaz. Öğretmenin  başarısı öğrencisine verdiği bilgi değil onun üzerine sinen heyecan, umut, mutluluk,insan ve vatan sevgisidir. 

Siz,değerli öğretmen arkadaşlarıma çalışmanızdan dolayı teşekkür ediyor ve bundan sonrada bu ülkenin değeri ile donanmış, sorumlu ve akademik başarısı yüksek öğrenciler yetiştirebilmek için sizlerin desteğini bekliyoruz. Bu yükü omuzlarında taşıyacak eğitim gönüllerine, eğitim aşıklarına  ihtiyacımız var. Kendini sürekli yenileyen, çevresine duyarlı, sorumluluk üstenen, aktif ve aksiyoner eğitim sevdalıları olmadan bu yükün altından kalkamayız. 

Yılmadan, yorulmadan üzerlerine yüreklerinden başka bir şey kuşanmayan siz değerli öğretmenlerimi, sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. 


Süleyman ALTUNBAŞ

Almanca Öğretmeni

( ....sevgili Öğretmenim... başlıklı yazı ılıkyağmurla tarafından 24.11.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.