Yıllarca hazırlığını yaptığı yolculuğun zamanı gelmişti artık. Vahşi doğa, yepyeni keşifler ve yeri geldiğinde ise yaşam mücadelesi Arif’i bekliyordu. Çantasına birkaç elbise, biraz su ve biraz da yiyecek aldı Arif. İlk gideceği ülke ise Kaysar idi. Uçak saat akşam dörtte olduğu için saat bir buçuk gibi evden çıktı ve ikide havalimanındaydı.

Arif’in doğa ve keşif merakı ta küçüklüğünden başlıyor aslında. Köyde doğması ve büyümesi ona tamamıyla doğa şartlarına alıştırmış fakat sonradan eğitim, yaşam şartları derken hayat onun şehre taşınmasına yol açmış. Şehre taşınan Arif tabiata hasret kalmış ve köye gidip gelmek onu tatmin etmemeye başlamış. Hayatını kapitalizmin ellerine bırakmak istemeyen Arif birkaç yıl çalışmış ve para biriktirmiş. Yolculuğuna ise en zorlu şartlarla başlamak istemiş.

Gideceği yeri küçük bir kurayla çeken Arif tam anlamıyla kaderinin ona verdikleri ile yaşamaya çalışacak. Biz bunları konuşurken tam da uçak saati geldi çattı. Arif’in heyecanı mimik ve hareketlerinden belli oluyordu. Hayatı boyunca hayalini kurduğu için yapmaya gittiği için hiç olmadığı kadar mutluydu. Yolculuk tam tamına dokuz saat sürecekti. Tabi bu ilk uçuştu. Daha sonra aktarma uçuşu ile Lobina’dan uçağa binip dört saat daha uçacaktı. Toplamda yaklaşık bir gününü yolda geçirecekti.

Bunların kendini pekte etkilemeyeceğini düşünen Arif yüzünden gülümsemeyi hiç eksik etmiyordu. Yorucu ve bitmek bilmeyen bir dokuz saatten sonra Lobina’ya inmişti. Uykusuzdu ve yorgunluğu başını döndürüyordu. İkinci uçuşuna daha dört saat vardı ve havaalanında bulunan banklardan birinde ağrılı ve rahatsız bir uyku çekti. Uçak saati geldiğinde ise dört saatlik bir eziyet daha hazırdı…

Mehmet Mustafa ÖNEN

( Keşfe Yolculuk 1. Bölüm başlıklı yazı MMÖ tarafından 17.11.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.