Hayatın en acımasız gerçeklerinden biride sokaklardakiler;neden,niçin sokaklarda yaşamayı tercih ederler?Gelişmiş ülkelerde bile sosyal yardım kuruluşları olmasına karşın bu sorunu halledemiyorlar.

Bu insaların sokaklarda kalmasının çeşitli sebepleri var kuşkusuz.Bürokrasi,ailelerin parçalanması,hayatın zorluklarına karşı direnç gösterememe gibi nedenlerden dolayı insanlar sokaklarda buluyor kendini.Bu insanları arasında eğitimli kişilerde var artık.
Sanat dünyasında renkli bir hayat süren bazı kişilerin evsiz yurtsuz sokaklarda nasıl yaşadıklarını gazetelerden okuyoruz.

Bir diğer nedende sokakların cazibesi,onların özgür yaşam tercihleri,sorumluluklardan kaçmaları.Bu gibi insanları daha iyi yaşam sağlayacak bir yerde alıkoysanız dahi sokakları tecih ediyor.
Bir ana iki kız zaman zaman görürüm;bu kızlar mes.lis mezunu.Sonuçda yirmi beş yaşını geçince akıldan yoksun kalıyorlar,kalıtımsal hastalık ve aile fertleri dışlıyor,kendilerini bambaşka hayatın içinde buluyorlar.Babalarının yurt dışındadan her ay gönderdiği para ile bir günlüğüne her istediklerini alabiliyorlar,her türlü tehlikeye açık bir yaşam,gazetelerin üçüncü sayfalarına haber olacak son onları bekliyor.

Aynı durumda bir başka bir kişi;öğretmen, ama aklına malik değil belirli bir yaşa gelince kişiliği değişiyor ,.25 yaşına kadar normal insan,Cahit Sıtkı Tarancını yaş otuz beş şiirini ezbere biliyor.
Sokaklar tutunamayanlarla dolu şimdi.çöp evler.yalnızlık,ve kendilerini hayatın akışı dışında tutmak .Acaba sokakların cazibesi mi? Onlara göre dışarda kalmayı çekici yapan?

Yoksa sorumluluklardan kaçmak mı?
( Tutunamayanlar başlıklı yazı M.Filizman tarafından 20.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.