1 …30 Ağustos Zafer Bayramımız…


 

"Ey Türk yürü! Yürü ki senin bu yürüyüşün tarihte yeni bir devir açıyor. Şark âlemine saadet ve hürriyet temin ediyor. Yürü ki bütün İslamiyet gülsün. Yürü ki bütün Şark mesut olsun!"

…….Hâkimiyeti Milliye / 29 Ağustos 1922

 Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon’un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımı ile Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

 Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, milletin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermesi bakımından çok önemlidir.

 30 ağustos zafer bayramımızın 94. yılı milletimize, devletimize, geleceğimize kutlu ve daim olsun.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını hiçe sayarak bayrağımızı teslim etmeyenlerden ALLAH razı olsun. Mekânları cennet olsun.Allah Türk’ü  Korusun Ve Yüceltsin…Amin…

 

……………..s.altunbaş…

( …30 Ağustos Zafer Bayramımız… başlıklı yazı ılıkyağmurla tarafından 30.08.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.