Bugün değilse ne zaman!

Mübarek günlerden geçiyoruz. Farkına bile varamadan ömrümüzden su gibi akıp geçen zaman bizlere keşkeler bırakarak çekilip gidiyor. Yaşadığımız her zaman mübarek her an yaşantımıza çeki düzen verebiliriz. Her dakika tövbe edebilir zamanı kendi lehimize çevirebiliriz. Müsabaka gibi düşünün ölümcül yumruğu yemeden atağa kalkabiliriz. Pozisyonları değerlendirip üstünlüğü sağlayabiliriz. 

Her şey bizim elimizde. Allah'ın takdiri ile başladığımız bu oyunu mutlaka kazanmak zorundayız. Kimileri bu oyunu defansif kabul eder, kendi alanlarında oynamayı yeğlerler, benim olsun tek olsun düşüncesi ile etliyle sütlüyle uğraşmazlar. Bu zayıf bir yaklaşım tarzı. 

Bazıları oynayalım oyun içinde belli olur bakarsın bir gol atarız kurtuluruz derler. Bu en zayıf halka. Bazılarının forveti güçlüdür, hacıları hocaları üfürükçüleri bedduacıları, cincileri, vahabileri, sünnet düşmanları, fırsat buldumu saldırırlar üstünlüklerini zaafiyete dayamış, vurdumu gol demek isterler. Bu çok manidardır müslümanlar kolay kolay anlayamaz. Bizim müslümanlarımız saftır samimidir. Hemen kanar, inanır, zafiyet verir ve golü yer. Lakin bir sokuldugu yerden bir daha sokulmaz. Bazılarıda vardır ki; onlar farklıdır, Hızır gibi aramızda dolaşırlar, oyunu oyun gibi oynamayı severler, anlatırlar, yaşarlar, yaşatırlar dua ederler,  gerektiğinde defansını sağlam tutar, orta sahayı üretken forveti de tek vuruşçulardan oluşturur. Hele bir de ellerinde özel yetenek Fatih’ler gibi gölcü bulunursa; burdan çektiği şutu Viyana’dan duyururlar. Oyunu güzelleştiren etken pozisyonları kendin oluşturmaktır. Kişilerin zafiyetinden faydalanmak mertlige sıgmaz der atalarımız. Oyun güzel oldumu gol eninde sonunda gelir, yeterki sen sahanın neresinde ne yapacağını bil. Bu bir takım oyunudur, birliktelik oyunudur, eğer birlikte güzel bir oyun sergilenirse rakibin süper gölcüleri bile diz çökmek zorunda olur. Bizler dün dünyaya bu oyunu güzel oynadığımızı gösterdik. Belliki zafiyetler içerisinde bizler bir birimize düştük, fırsat düşkünlerinden sayısınca goller yedik, akıllandık uslandık. Şimdi ise oyun yeniden başlıyor inşaallah.     

( Bugün Değilse Ne Zaman başlıklı yazı hikmet-ozdem tarafından 12.07.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu