1 Şanlı Tarihi Yazan Şehitlerimize
     Vatan kalbinin attığı yer denilince akla ilk gel yer Çanakkale olmalıydı şüphesiz. Yürek titremeli can sancılanmalıydı. Ruh bedenden ayrılırcasına acı çekmeliydi. Binlerce şehidin kanı gözyaşı olarak gözlerimizden akmalıydı.
     Ey Anadolu'nun şanı dünyaya duyulmuş şehidi;
 Sen ki fâni dünyanın gerçek yiğidi. Sen ki hadislere mazhar olan Türk şehidi. Bir şerefti bizlere bedel ödemeden Osmanlı torunu olmak. Bir şerefti bizlere senin devam eden neslin olmak ey Çanakkale Şehidim. Ne zaman alsam Çanakkale'nin ismini dilime; bir sen bir Anadolu bir de yürek gücü gelir aklıma.
  İstiklal uğrunda can verebilmek her beşere nasip olmazmış. Ne mutlu sana ki böyle üstün bir vatana can verip şehitlik makamına yükseldin. Ne mutlu bizlere ki senden sonra bu vatanın koruyucuları olduk. Ruhun yükselirken arşa, düştüğün toprak rakseder hale geldi. Düşerken toprağa cihana değer bedenin; kalbindeki vatan aşkının ışığı, kalbimizin meşalesi oldu. İslam savaşı denilirken konu Bedir oldu, Türkün savaşı konuşulurken dersten Çanakkale oldu. Aşkın adı Allah sevdanın adı Türkiye konuldu. 
  O çetin gün; düşman gelip dayandığında kapına, bilmiyorlar mıydı 600 yıllık Osmanlı  bir zerre toprağını kansız vermemişken düşmana, şimdi nasıl olurdu da Türk Milleti düşmana yüreğinin attığı toprağı kolayca verirdi? Ne sanıyordu onlar Türk Milleti'ni? Güçsüz cephaneyle girdiğimiz mücadeleyi kaybedeceğimizi mi  yoksa ardımıza bile bakmadan kaçacağımızı mı? Onlar hiç anlamadılar Türk Milleti'nin sadece bileğinin değil yüreğinin, imanının güçlü olduğunu Hiç düşünmediler iki cihanın, kainatı, bütün evreni yaratan Allah'ın her an Türk Milleti'yle olduğunu.
     Ey kendini vatana adayan şehidim;
  Sen en öndesin, sen hiç düşünmeden yılmadan yıkılmadan Rabbani adına can verensin. Bu güce karşı hangi zorluk kalır hangi düşman erimez ki karşında. Bırak düşman seni hakkıyla layıkıyla bilmesin. Sana şu yeter ki Hâkk senden razı olsun.
     Ey kalbi vatan için atan, davasının adını Türkiye koyan Şehidim;
Bu vatanın bağımsızlığı kazanmasında ki sebep sensin.  Sen olmasan ne bu vatan kurtulur ne de eegemenlik altında bu günlere gelinebilirdi. Akif'in İstiklal Marşı'nın yazmasının nedeni de sensin. Sen var olmasaydın eğer, vatanı layıkıyla korumasaydın eğer marşımız İstiklal Marşı değil Esirlik Marşı olurdu. 
  Gönlünü rahat ruhun şad olsun ey şehitler şehidi! 
İlkin ruhumuz yaratıldığında Hâkk'a ortak koşmayacağımıza dair söz verdik. Şimdi tekrar söz veriyoruz şehidim; Bu vatanı kanımızın son damlasına, canımızın son zerresine kadar koruyacağız...
  
( Şanlı Tarihi Yazan Şehitlerimize başlıklı yazı Aşkın Maşuku tarafından 16.06.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.