Eşsiz vatanımıza göz diken hainler, insafsızca, akla hayale gelmeyen kalleşliklerle, namertçe yöntemlerle yöredeki Kürt kardeşlerimize her türlü zulmü yapmaktadırlar.

Bu vahşetlerine, “dur” diyen kahraman Mehmetçiklerimize ve Polislerimize de, insanlıkla bağdaşmayacak çirkin tuzaklarla pusu kurmakta, kalleşçe şehit etmektedirler.

Her gün şehit haberleriyle evlere ateş düşmekte, anaların bağırları yanıp, eş ve çocukların gözleri yaş dolmaktadır.

 Böyle bir ortamda, kimilerimiz rahat mekânlarımızda çaylarımızı yudumlayarak, maç ya da filim izlemekteyiz. Olup bitenlerin vahametini, acısını, ıstırabını duymadan. Ve bu rahatı, bize kimlerin canı pahasına sağladığını bilmeden.

İşte terörle mücadele eden, bu kahraman asker ve polislerimizi unutmayan, kalpleri onlarla atan, şehitlere gözyaşı dökerek hatim indiren, acılarına ortak olan sevgi membaı yürekler de az değil.

 İşte bunlardan örnekler:

-Kahramanmaraşlı öğrenciler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan asker ve polislere moral için; "Kahraman Şehir'den Kahramanlara Mektup Var" adını verdikleri mektup etkinliği başlattılar.

-Diyarbakır'ın Sur, Hakkari'nin Yüksekova ve Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerine gönderilen mektuplardan birinde, bir çocuk şunları yazmıştır: "Kıymetli vatan evlatları; her birinizin adını teker teker bilmiyoruz. Ama siz "Mehmet'siniz, "Ali'siniz, "Ahmet'siniz… Çünkü hepiniz bu vatanın evlatlarısınız. Biz sıcacık yatağımızda yatarken siz dağlarda, tepelerde operasyon yapıyorsunuz. Çünkü hepsi bizim mutluluğumuz ve refahımız için.

-Diyarbakır ve bölgede terörle mücadele eden asker ve polislere batı illerindeki çocuklardan resim, şiir ve çikolatanın yanı sıra bin adet mektup gönderildi.

Öğrenci mektuplarından birinde: "Sevgili polis amca, ben sizi tanımıyorum ama sizleri çok seviyorum. Kötü insanlardan, hırsızlardan, suçlulardan, vatana ihanet edenlerden hava soğuk bile olsa sizler bizi koruyup kolluyorsunuz" denilmektedir.


-Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine; İstanbul, Eskişehir ve Aksaray'daki okullardan öğrenciler mektup, şiir, resim ve çikolata gönderdi. Bir öğrenci, mektubunda; “Sevgili polislerimiz Diyarbakır’da masum insanları korumak için yaptığınız fedakarlıktan dolayı sizlere minnettarız” ifadelerinde bulundu.

Bir başka öğrenci ise mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Bizim için yaptığınız tüm fedakarlıklar için size minnettarız. Nereden anlayacaksınız diye düşünmeyin sakın. Yaşımız belki fazla değil ama vatanımız, milletimiz için ne kadar büyük sıkıntılara girdiğinizi empati kurarak anlayabiliyoruz. Biz burada sıcak sınıfımızda ders işlerken yatağımızda mutlu mutlu uyurken rahat edebiliyorsak sizin gibi ağabeylerimize, cesaretli askerlerimize borçluyuz.”


-Malatya’da, öğrencilerin yazdığı yaklaşık 30 bin mektup, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadele eden kahraman asker ve polislere gönderildi.

-Antalya’ dan 15 öğrenci 'Umut Mektupları' adıyla Şırnak ve Diyarbakır'da terörle mücadele eden polis ve askerlere yazdıkları mektuplarda; arkalarında kocaman bir aile olarak bulunduklarını unutmamalarını” söylediler.

-Sivas’ta anaokulu öğrencileri tarafından Diyarbakır’ın Sur İlçesi ile Şırnak’ın İdil İlçesi’nde terörle mücadele eden asker ve polislere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı. 205 öğrenci bir haftalık sürede kuruyemiş, çay, çikolata ve kışlık çorap gibi çeşitli malzemeler topladı. Öğrenciler, mektuplarında askerlere ve polislere duydukları sevgileri dile getirdiler.

-Kocaeli ve Konya’daki ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve velilerin Mardin’in Nusaybin, Dargeçit ve Derik ile Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde teröristlere karşı sürdürülen operasyonda görev yapan polis ve askerlere gönderdiği mektuplar duygulandırdı.

Bir öğrenci mektubunda; “Biz burada otururken, siz orada can veriyorsunuz. Biz de düşündük ki siz tek değilsiniz. Siz bizim kalbimizde yaşıyorsunuz., Dualarımız hep sizinle. Allah sizi eşinize, çocuklarınıza ve Vatana bağışlasın, size ne kadar teşekkür etsek, size ne kadar dua etsek azdır. Annem bana hep der ki, sen dua et küçüklerin duası kabul olur. İnşallah dualarım kabul olur.” Dedi.

Başka bir öğrenci asker ve polislere teşekkür ettiği mektubunda şu satırları yazdı: “Cesur Türk askerlerimiz ve polislerimiz, size ne kadar teşekkür etsek azdır. Daha çok küçüğüm, sizlere mektup yazarken o kadar çok gurur duyuyorum ki, yanlış bir şey yazarım diye korkuyorum. Bu satırları yazarken ellerim titriyor. Size dürüst, cesur, saygılı demekle gurur duyuyorum.

Başka bir öğrenci şöyle dedi: “Ne tehlikeler atlatıyorsunuz bize iyi bir gelecek hazırlamak için. Geceleri siz mücadele verirken, biz gece programları izliyoruz, eğleniyoruz, uyuyoruz. Sizin de anneniz, babanız, eşiniz, çocuklarınız ve arkadaşlarınız var. Eminim onlar da sizin için çok endişeleniyor, üzülüyor, ağlıyorlar. Siz de onları çok özlüyorsunuz. Biz de onlar kadar olmasa da sizin için korkuyoruz. Ama şunu bilin ki biz sonuna kadar sizin arkanızdayız.” “HİÇ TANIMADIĞINIZ KİŞİLER SİZİN İÇİN GÖZYAŞI DÖKÜYOR”

-Aksaray'da lise öğrencileri, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden polis ve askerlere moral vermek amacıyla 400 mektup gönderdi. Öğrencilerden biri; güvenlik güçlerine manevi destek vermek istediklerini dile getirerek, "Mektuplarımızı okudukça daima yanlarında olduğumuzu bilecekler" ifadesini kullandı.


Çok az bir kısmına yer verdiğim, bu anlamlı desteklerin daha da artarak tüm ülkeye yayılmasını umuyor ve temenni ediyorum. Bu vesileyle, terörle mücadele eden polis ve askerlerimize moral ve destek için;

         - Harçlıklarını ve mektuplarla yüreklerini göndererek, biz büyüklere büyük dersler veren sevgili öğrencilerimize ve vesile olan öğretmenlerine,

-Şehitlerimize saygılarından ötürü, çalgı çaldırmamak için düğününü erteleyen duyarlı genç çiftlere,

-Şehitlerin acısını, yakınları kadar yüreğinde hissederek, gözyaşı dökenlere, hatim okuyanlara,

-Terörle mücadele eden; asker ve polislerimizin sağlığı için duyarlılık gösterenlere, dua edenlere, sonsuz teşekkürler ediyorum.


         Bizlere vefa duygusunu ve sorumluluklarımızı hatırlattılar.


Sevgiyle kalın…


( Polis Ve Askerlerimize Gönderilen Mektuplar başlıklı yazı KARAM-41 tarafından 19.04.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.