1 La Tahzen

LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA

"Üzülme ALLAH (cc) bizimle beraberdir"(Tevbe-40)

        Sana bir şeyler oluyor ama ben o şeyleri engelleyemiyorum ve sana bu satırları belki de bir nebze olsun ilaç olur diye yazıyorum.

        Rabbim seslenir bize La Tahzen diye! 'Üzülme, Allah bizimle beraberdir.' Sana, bana, bize, hepimize! Duyar mıyız çağları aşan bu sesi? Bu nefesi soluklanır mıyız bir yudum suyu içer gibi?

        Seni öldürmeyen şey yaşatır güzel dostum! Dibi bulmuşsan kanatlanmak için neyi bekliyorsun? Bir kez kelebek olmuşsan tırtıl olamazsın daha, sen kozanı yırtmışsın ve belli bir olgunluğa ulaşmışsın. Ağlıyorsan gülebilirsin de!

        Sadece üzülme! Rabbin sana sesleniyor bak, La Tahzen diye.      Gölgelikte biraz oyalanıp gideceğiz O'na! Bu handa biraz konaklayacağız sonra döneceğiz O'na!

        Canını sıkanı Allah'a havale et, beddua etme ama! Belki de o senin imtihanındır bu dünyada. Belki de cennetindir bu imtihanın sabrı.

        Sana bir şeyler oluyor ve ben hiçbir şey yapamıyorum. Üzülüyorsun üzülüyorum, ağlıyorsun ağlıyorum içten içe. Şu cümlelerim bile hüzünle yoğrulup sana yazılıyor. Sen gözyaşlarıyla ömrünü çürütecek bir insan değilsin. Tam aksine uğruna göz yaşı döküleceksin.

        La Tahzen, üzülme demektir.

        Batıklardadır en değerli hazineler, kör olan nasıl bulsun! Sen hazinesin, kadrini bilmeyene yuh olsun. Gözlerdedir en nadide inciler, ağlama! Sana mendil olmayan ele ne demeli? Gözündeki yaşı silmeyene...

Kalbindeki hüznü süpürmeyene... Aklındaki çiviyi sökmeyene...

        Rabbim seslenir aciz kuluna: "La Tahzen" diye.

        Sana hem çok uzağım hem çok yakınım. İyi gününde de kötü gününde de yanındayım. Sadece üzülme! Gözlerindeki hüzün bulut olmasın. Sağanağa dönme! Dudağındaki efkarlı gülüş soluk bir gül olmasın.

        Sen dışı umut, içi unut olmuşsun. Oysa neler görüyorum sende.

Mesela bütün çiçeklerin sende toplandığı baharı görüyorum. Gülüşlerin toplandığı bir kalp! Umutların filizlendiği bir isim! Sen farkında değilsin ama cıvıl cıvıl bir insansın, ışıl ışıl, pırıl pırıl... Ne olursa olsun, ne dersen de! Benim gördüğüm bu, ancak gözlerimi çıkartıp atarsan bendeki seni silebilirsin. Çok şey görüyorum sende ama sen kendini çok az görüyorsun.

Sen kolay papatya olmadın, papatyalar da kolay papatya olmaz, çok iyi bilirim.

        La Tahzen!

        Asla üzülme!

        Rabbim; seninle, benimle, bizimle!

        Ağlayacaksan bir kere ağla ama iyi ağla! Bağıracaksan bir kere bağır ama sağır edercesine... Ama bunu hep yapma! Kırılan sen oluyorsun, kaybeden...

        Bir de unutma, papatyalar ezildiğinde daha güzel kokmaya başlar.

Bu hüzünler boşa değil inan! Attığın her kahkahanın altında onlarca acı var ve herkes seni mutlu sanıyor.  Sen bu değilsin biliyorum ama sen bunu kabullenmişsin. Bunu aşman lazım.

        Üzülme, Mevlana gibi sesleneyim sana: Ayağına batan dikenler aradığın gülün müjdecisidir, kalbine düşen yaşlar güzel günlerin habercisidir.

        La Tahzen diyor Rabbim kuluna.

        Sabredersen her şey girer yoluna.

       

 

 

 

 

 

 

 

( La Tahzen başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 14.02.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.