Üniversitenin bitişi ile direk iş aramaya koyulmadım. Önce biraz kendime vakit ayıracaktım. Annemler İstanbul'a çoktan alışmıştı. Ve ben yeni bir birlikteliğe yelken açmıştım. Uzun zamandır aşka kapalıydım. Nesrin'i de görür görmez aşık olmamıştım. Kadir Amca ile Emine Teyze bize gelip gidiyorlardı. Bizimkiler de onlara gidip geliyordu. Kadir amcalar bize gelince yanında Nesrin'i de getiriyordu. Üniversite son sınıfa gidiyordu Nesrin. Ve oda tıpkı benim gibi Edebiyat Bölümünü okuyordu. Gün geçtikçe arkadaş olmuştuk. Öyleki ders çalışmanın yanında dışarı çıkmalar da başlamıştı. Ve bir zaman sonra ilk kez Bahar'ı düşünmeden uyuduğumu fark ettim. 


Nesrinle arkadaşlığımız devam ederken, ona açılmak için henüz erken olduğunu düşündüm. Ve bir süre daha bekleyip onun da duygularından emin olduğum bir anda ona açılacaktım.  Nesrin kapalı bir bayandı. Güzelliğini arka planda tutmak istese de bir ay gibi parlıyordu. Gülümserken gamzeleri onu daha bir sevimli kılıyordu. Sesi ne ince ne kalın, tam olması gerektiği gibi. Şiir okumuştu bir kez bana. Konuşurken ki sesle şiir sesi arasında fark vardı. Ve gerçekten çok içli okuyordu. Ona olan hislerimin belki de en büyük kaynağı, onun da benim gibi edebiyata aşık olmasıydı. Ve günler geçtikçe artık adım gibi emindim. Nesrin de beni seviyordu.


Arkadaşlık teklifi yapmak için kız kulesini seçmiştim. Çünkü ne zaman buraya gelsem içimde garip bir huzur oluyordu. Nesrin'e kız kulesinde olduğumu ve kendisini beklediğimi söyledim. Oda okuldan çıktığı gibi Üsküdar'a geldi.  O gelir gelmez daha önceden ayarladığım müzisyen arkadaşlarım hemen ''Üsküdar'a Giderken'' şarkısını okumaya başlamıştı. Öyle ki her şeyi düşünmüştüm. İki kız hemen Nesrin'e mendil ve şemsiye verdi. Nesrin kısa şaşkınlıktan sonra bize dahil olmuştu. Önce mendilini yere atmıştı. Daha sonra da kızların koluna girip şemsiyesiyle günün en tatlı nazını yapıyordu. Bende arkalarından gidip Nesrin'i onlardan kurtarıp dizlerim üstüne çöktüm. Kızlar gül demetini verdiği gibi '' Benimle mutluluğun tadına varmaya var mısın'' dedim. Nesrin teklifimi kabul etmişti. Dünyalar benim olmuştu. Ve Üsküdar artık vazgeçilmezim olmuştu.


Eve geldiğimde yüzümde çiçekler açıyordu. Annem babam mutlu oluşumu görünce onlarda mutlu olmuştu. Annem mutluluğumun sebebi nedir diye sorunca bende kulağına söyledim. Ve odama çıktım. Annem babama çoktan söylemiştir. Bugün gerçekten çok mutlu olmuştum. Ve uzun zamandan sonra ilk kez gönül rahatlığıyla uyuyacaktım...


Devam Edecek...
( Aşk Olsun-6 başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 17.01.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.