1 Uzaktaki Suçlu Yakında

                                     

Öfkelisin,sinirlisin,kin tutmuşsun,suçlusun,haksızsın dediler ama aynaya bakmadılar.Bir kurbana sığındılar ve hep kendileri masum duygular beslediler.Kurbanın ne düşündüğünü,ne hissettiğini sormadılar.Onlara göre doğru bildiklerine göre hareket etmezsen ne halde olduğun önemli değil .Elinden tutan olmadı.Neden diye soran  olmadı.Sadece suçladılar.Konuşmak istedi,tutunmak istedi birine.Susmayı bırakacakken konuşacakken ona inanmayacaklarını düşündü ve kendi dünyasında mutlu olmaya çalıştı.Etrafına güvensiz bakmaya başladı.Sonra içe döne döne bakmış ki gerçek denen şey kalmamış  sadece  ütopik dünyası kalmış geriye ve onla gerçek dünyaya kafa tutmaya çalışırken bir bakmış ki hayal dünyanın oyununa gelmiş,  kendini kara çukurda bulur olmuş.

Yaşadığı şeylerin gerçek mi hayal mi olduğunu anlamaz oldu.Sonra seslerle konuşur oldu.Yardım beklerken yalnız kaldığını hissetti ve artık bu sesleri kabul etmeye başladı.Sesleri dost bildi.Kendine daha da döndü.Her gün ,her saat,her dakika hatta her bir saniyede bu sesleri duymak istedi.Yüzleşmekten kaçtı.Gerçek olmadığını kabullenmek istemedi.Çünkü kabul ettiği an o da gidecekti ve yalnız kalacaktı.Yalnızlıktan korkan biri haline geldi.Bu yüzden gücü yettiği kadar reddetti gerçek olmadığını.

Etrafı bu sefer ona zavallı,acınası,korku verici bir gözle bakar oldu.Güçsüz dediler.Aklı eksik dediler.Ama bilemediler suç kendilerinde .Onu bu hale sokanları kendileri olduklarını göremediler.Sadece isim taktılar.Şizofren diyerek onun yalnızlığına isim taktılar.Sormadılar neden diye.Bu  bir hastalık mı yoksa bir duygu eksikliğimi  diye sorgulamadan  yargıladılar.Kişilik oluşmamış dediler ve gittikçe itelediler onu.O ise umursamadan yalnızlığını yok saymaya uğraşıyordu.Bilemedi kimse şizofrenliğin aslında yalnızlığa çözüm olduğunu ya da ilaç .Sadece konuştular ,inanmadılar.Sonra suçlu aradılar bakmadılar kendi kabahatlerine.

Uzakta aradılar suçluyu.Bir bakmışlar düğümlenmiş bir sorun haline geldi.Sözde cevaplar aradılar yine olmadı.Son olarak dediler ki suçlu sensin.Basitmiş değilmiş bu kadar basitmiş.Sen diyerek bu kadar  basite indirgenmemesi gerek.Size göre suçlu o .Çünkü insanlara güvendi.İnsanları arkadaşı bildi.Konuşmak istedi çünkü.Anlatmak istedi diye suçlu o değil mi.Ya siz dinlediniz değil mi onu?O yüzde çareyi hayali sesler  ve  karakterde buldu.Suçluyu çok uzakta aramayın.Suçlu belli.SİZ SUÇLUSUNUZ ..!

( Uzaktaki Suçlu Yakında başlıklı yazı gmze tarafından 3.01.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.