Sabaha gün doğmadan uyandık. Sabah namazını kılıp düğün hazırlıkları içine girdik. Nesrin Annem ve Emine Teyze kuaföre gittiler. Bende onları düğün başlamadan aldım. Nesrin beyazlar içinde ne kadar da güzeldi. Benim hazırlanmam daha kolay oldu. Takım elbiseyi giyip sinekkaydı tıraş olduktan sonra Alkışlar eşliğinde düğün meydanına girdik. Düğünde her yöreden şarkılar, türküler okundu. Sıra dans etmeye gelince. Mustafa Ceceli’nin ‘’Gül Rengi’’ adlı şarkısı ile dans ettik. Annem ile babam. Ve Emine Teyze ile kadir Amca da dans ettiler. Düğün pastası geldiğinde. Nesrin ile birlikte kestik. Nikâh Memuru geldiğinde nikâh işlemine geçtik. Nikâh Memuru sevecen bir insandı. İlk soruyu Nesrine sordu.

Nikâh Memuru: Nesrin Solmaz Demir Akbulut’u eşin olarak kabul ediyor musun?

Nesrin: Düşünmem lazım. Eee hadi edeyim bari.

Nikâh Memuru: Sen Demir Akbulut Nesrin Solmaz’ı eşin olarak kabul ediyor musun?

Demir: Bin kez sorsanız da evet evet evet.

Nikâh Memuru: Bende sizi karı koca ilan ediyorum. İki cihanda da mutluluklar…

 

Düğün bitmişti. Herkes evlerine dağılırken, dost meclisinin sırtıma vurmalarıyla içeriye girmiştim. Bugün Nesrinimle ilk gecemizdi. Duvağını açarken besmele ile açtım. İki kaşının arasından öptüm. Abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra hayırlı bir yuva olsun duasıyla ilk halvetimize girdik.

 

Sabah olduğunda ilk güzel bir kahvaltı hazırladık. Ardından bizimkileri kahvaltıya çağırdık. Ve daha sofraya oturmadan Emine Teyze’’ Ben senin annenim Kadir de baban’’ dedi. Artık anne ve baba diye seslenecektim. Ve kızını da uyardı Emine Annem! ‘’ Sende aynı şekil kızım. Teyze amca yok Anne ve baba diyeceksin’ ’dedi. Öğüt faslından sonra sofraya oturduk. Kahvaltı yaptıktan sonra, Nesrinle El öpme faslına geçtik. Ve onları Yalova Akköy de bırakarak İstanbul’a döndük.  Arkamızdan gözyaşı ve su döktüler. Nesrin de duygulanmıştı. Artık bizi yeni bir hayat bekliyordu. Kendi ayaklarımızın üstünde durmayı öğrenmeliydik. Nesrinle aşk yuvamıza geçtik. Oradan da balayına. Uludağa...


                            Devam Edecek...



  

( En Son Sözü Kader Söyler- 13 başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 12/10/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.