1 En Son Sözü Kader Söyler-11

Yalova Akköy’e geleli birkaç ay olsa da ne çok sevenim varmış diye düşündüm bir an. Öyle ki çocuklar beni görmeden okula gitmez olmuştu. Amcalar selam vermeden geçmez olmuştu. Teyzeler ve ablalar da hal hatır sormadan güne başlamaz olmuştu.  Bu durum çok iyi olmasına karşın, Nesrin de büyük bir kıskançlığa neden olmuştu. Ve bu beni içten içe mutlu ediyordu. Nesrin kıskandığı vakit gönlünü almasını biliyordum. Sevda tünelimdi o benim. Ne zaman gözlerini kıssa karanlıkta kalıyorum. Beni aydınlığa o engin gülüşü çıkarıyordu. Bu sabah Annem ile Emine teyzem tarlaya gitmişti. Babam ve kadir amcam da hayvanların otlatmaya gitmişti. Nesrin ile Yalova merkeze gitmek için durakta beklemeye koyulduk. Gelip geçenler ‘’mutluluklar’’ diliyordu. Nesrin gelip geçenlere baktıkça kıskançlığının beyhude olduğunu anlamıştı. Akköy minibüsü geldiği gibi binip Yalova’ya geçtik. Önce Barış Manço Aile Çay Bahçesinde kahvaltı yaptıktan sonra, Yürüyen Köşk’e gittik. Oraya vardığımızda gelin ile damadın fotoğraf çektiklerini gördük.  Birbirlerine ne kadar da yakışıyorlardı. Tebrik ettik. Yakında bizde evleniyoruz dedik. Onlarda mutluluklar diledi. Oradan uzaklaşırken Nesrin duygulanmıştı. Ona sımsıkı sarılıp sarıldım. Sonra onu sinemaya götürdüm. Komedi filmini tercih ettim. Gülmeye ihtiyacımız vardı. Cem Yılmaz’ın yeni filmi’’Ali Baba ve Yedi Cüceler’’ filmine gittik. Mutlu bir şekilde eve döndük.

 

Kadir Amca İle babam tavla atıyorlardı. Kadir Amcanın gülmesinden anladığım kadarıyla babama mars yapmıştı. Babam eline aldığı gibi zarı oda mars yapmıştı. Dermek ki eşit gidiyorlardı. Bizi görünce tavla oynamayı bıraktılar. Bende latife olsun diye.’’ Kim aldı’’ dedim. Kadir Amca’’Babam zar tuttuğu için berabere kaldık’’dedi. Babam ve oda dâhilindeki herkes gülmüştü. Akşam yemeği için Emine Teyze ile annem tam mutfağa geçecekken, Ben hemen atıldım.’’ Bu akşam ki yemekler bizden’’ dedim. Nesrin ile mutfağa geçtik. Saç tava yapacaktık. Ben domates ile biberleri doğrarken Nesrin de eti buzluktan çıkartıp sıcak suya tutup eritiyordu. Yemeği yarım saat içinde hazır ettik. Kayın validem beğenmişti. Kadir Amca da beğenmişti. Kimse yoğurdum ekşi demezdi. Bu yüzden ben Kadir amca ile Emine teyzeden, Nesrin de annem ile babamdan yorum aldı. İki taraftan da olumlu yorum gelmişti. Sofrayı toplayıp tabakları mutfağa götürdük. Çay faslını Nesrin ile ben başka odada Canım ailem başka odada yaptı. Yeniden gece olmuştu. Uyku göz kapaklarımızda çadır kurmuştu. Herkes odasına çekildi. Gecenin ilk mesajı bu kez benden gelmişti.

Demir: Selam gece tarifem nasılsın J

Yavru Ceylanım: Selam tükenmeyen taksimetrem iyim sen nasılsın J

Demir: Bakıyorum da sende şairliğe soyunuyorsun. Dikkat üşütme J

Yavru ceylanım: Ben zaten aşkta hep üşütüğüm seni severken aklım başımda değil J

Demir: Komşudan bir onluk al o zaman. Gerçi benim aklım da sende. Bende diyorum neden böyle zekice konuşuyor J J

Yavru Ceylanım: Seni boğarım bak. Benim aklım seninkinden daha iyi tamam mı? J

Demir: Haklısın benimde kalemim öyle J

Yavru Ceylanım: J iyi geceler hayatım J

Demir: İyi geceler hayatım J

 

Devam Edecek...

 

 

 

( En Son Sözü Kader Söyler-11 başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 2.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.