1 Hayatla Alışveriş

                                           HAYATLA ALIŞVERİŞ

 

    Nur topu gibi gelir dünyaya. Çünkü; onun kirlenmemiş gönlü yaratanın nuruyla doludur. Ağlamak istediği zaman ağlar, gülmek istediği zaman güler. O nur ona bütün kötülüklerden korur. Sadece kendini insan sananların yapacağı kötülük hariç. 

  

     Biz çocuklarımı yoksa o nuru mu seviyoruz? soru işaretidir. Her isteğini yaparız. Çocuğa mı yoksa o nura mı hizmet ediyoruz? bilinmez. Her şeyimiz ondan ibaret olur. Aslında gerçekte de hayat boyu hizmet o nura olmalıdır. Tabi buluğ çağına kadar bu böyle gider.

 

    O nurlu gönül içine dünyaya ait bir şeyler aldıkça nur yavaş yavaş eksilmeye başlar. Yirmili yaşlarda artık nura ait bir eser kalmamıştır. İnsanoğlu hayatla mücadeleye başlar.

 

    Hayat şefkatlidir, merhametlidir insanoğluna. Onu olduğu gibi yaşamaya çalışırsan hayatın insana zararı olmaz. Bütün güzellikleri, nimetleri bahşeder. Cömerttir, kıymet bilir. Hem analık hem babalık hem de kılavuzdur. Taki ona meydan okununcaya kadar. Onun mükemmel bir tüccar olduğunu anlayamayız her seferde.

 

    Bir tabir vardır bizde “ Ulan hayat ya sen beni yeneceksin ya da ben seni “ . Bu sözü söyledikten sonra hayatla alışveriş başlar. Size her istediğinizi verir ama karşılığında sizden bir şeyler alır. 

 

    Güzel bir eş verir aşkı alır.

    Bir çocuk verir, eşe ilgiyi alır.

    Bir araba verir, mütevazi kişiliği alır.

    Bir dükkan verir, kanaatı alır. 

    Bir ev verir, hoşgörüyü alır.

    Bir iş yeri verir, merhameti alır.

    Bir villa verir, ahlakı alır.

   Bol para verir, empatiyi alır.  

 

   Artık insanların hepsinin varlık içinde yaşadığını sanmaya başlarsınız. “Ulan hayat seni dize getirdim” dersiniz. Çünkü çok yükseklerdesinizdir. Terazinin bir kefesinde siz bir kefesinde hayat vardır. Hayat sizden o kadar çok ve kıymetli şeyler almıştır ki, sizin oturduğunuz kefe havaya kalkmıştır. Bu sayede kendinizin yükseldiğinizi zannedersiniz.

 

   Elinize kumandayı alıp belgesel seyredersiniz. “Aaa bu da ne? Bufala sürüsü bir topal yavruyu aslanlara kaptırmamak için çember oluşturmuşlar. Canlarını öne koyup birbirlerini savunuyorlar”.

 

  -Hanım görüyor musun? hayvanlar insanlardan akıllı.

 

   Eee değer satıcısı onlar senin gibi gırtlağı yüzünden değerlerini satışa çıkarmadılar. Fıtratlarını yaşadılar. Hala yaşamaya devam ediyorlar. Bundan sonraki ömrün onları gıpta etmekle geçecek.

 

    Sen hayatla alışveriş yaparken aslan, oyunuyla sırtlanlar senden  kırkbeşbin yavruyu çaldı. Senin oturduğun kefeye bufaloyu koysak senden çok çok ağır basar hayata karşı.

 

   Eeey! İnsanoğlu bundan sonraki ömrün, verdiğin değerlere karşılık hayattan aldıklarını yemekle ve bol bol belgesel seyretmekle geçecek.

 

                                                                     İYİ SEYİRLER

 

  

 

      

 

( Hayatla Alışveriş başlıklı yazı çiftci baba tarafından 7.08.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.