1 Bir Leyl Vakti

BİR LEYL VAKTİ

Bir gecenin daha en karanlığındayız. Gün tam da yeryüzünü siyah bir tül gibi bürüyen gece vaktinde. Bir günün daha bitişine şahit oluyor kainat. Son buluyor karanlık aydınlığın doğuşuyla. Zifiri karanlıkların ardından ışıl ışıl aydınlanan gündüze uyanıyor yürekler. Son buluyor gecenin hüzünleri sabahın umutlarıyla.

Bir duha bahşet Ya Rabbi.

Müminlere apaydınlık bir geleceği müjdeleyen sabahın aydınlığına uyandır bizleri.

Nasıl bir mucizeye şahit oluyor bütün alem. Yine bir gecenin zifiri karanlığı ve durulmaya yüz tutan karanlığın ardından seca vaktine kavuşmanın sevincinde yeryüzü. Şükrediyor bütün alem.

Gecenin karanlığını yarıp, güneşi çıkaran Rabb’e hamd ediyor bütün her şey.Sabahın nurunda, Rabb’in huzurunda secdeye kapanıyor kainat. Günün ilk davetine, en büyük davetçiye bir icabet gerekiyor.

Bir davet ki ne büyük izzet ve ikram oluyor ümmete.

Bir davetçi ki ne yüce rahmet ve merhamet kaynağıdır aleme. Bir icabet gerekiyor bu kutlu davete. Sabahın nuruyla aydınlanmaya, sabah namazında doğrulmaya bir icabet lazım şimdi.

Günün aydınlığıyla başlayan çağrı, en karanlığına dek sürüyor. Her bir minareden ayrı ayrı Ezan-ı Muhammedi yükseliyor. Kulakların pasını silip yüreklere ilmek ilmek işliyor kutlu ses.

Yılmadan usanmadan, gelmeyeceğini bilse bile davetini esirgemiyor Rabbin. Bütün yaradılmışların sahibi Rabbin seni bekliyor. İhtiyacın olduğunda seni anmak için anmanı bekliyor bu dünyada.

Evet insanoğlu, huzurunda seni görmek istiyor Rabbin.

‘’Vezkuruni ezkuruküm’’ ayetine mazhar olmuşken, ‘’Beni anın ki bende sizi anayım.’’ ayetini okumuşken, ne duruyorsun hala ey insan?

Seni anmasını isteyeceğin bir dünya bu. Seni hatırlamasını isteyeceğin bir yaşantı…

Seni unutmasını istemediğin yapayalnız birisin. Rabbin seni unutursa ne işe yarar mal,mülk,para. Rabbin seni hatırlamazsa ne işe yarar şanın,şöhretin?

Merhametlilerin en merhametlisi,

Yücelerin en yücesi,

En sevgili , Ey sevgili…

Kutlu davetine icabet, en güzel çağrıya secdemizi nasip eyle şimdi.

Tuğba DOĞAN

( Bir Leyl Vakti başlıklı yazı Genç Mümine tarafından 22.07.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.