ÜÇ YAVRU-"bölüm"


“Anlatamıyorum ,” sesi titriyordu , “ bende güzel olmuyor , bozuluyor o masal. Niye baba , niye ben de—”

“Sen de beceriyorsun. Önemli olan kulağa hoş gelmesi. Kimi sözcükleri geçiştiriyorsun ama olsun. R’ leri yutsan da dediklerin anlaşılıyor.”

“Kandırma beni , olmuyor işte.”

“Yavrum , tasalanacak bir şey mi bu! Üstelik senin suçun yok. Masal öyle. Ancak güzel masallar güzel anlatılır.”

“Ne yani?!” Şaşırmıştı , “Alık Balıkçı kötü mü?!”

“Hem de nasıl!.. Saçma!”

Kekeleyerek fısıldadı ; “Ona öyle deme , baba.”

“Düzmece bir masaldan ne beklenir.” Sesini gülünçleştirdi ; “Söz de vermiş hani , pazardan mı alacak yani... Görüyorsun.” Hecelerde sesi bir kalınlaşıyor , bir inceliyordu. “ Birden ağırlaşmış olta . Takmış mantarı koluna , çekmiş oltayı boyuna.” Başını sağa sola sallaması abartılıydı. “ Balık gelmiş oyuna. Yemsiz oltaya ge—”

“Yapma ,” diye fısıldadı , “ onu böyle çirkinleştirme ; dayanamıyorum. Nedenini bilmiyorum ama üzülüyorum. Ne olur masalı değiştirme , elimde değil ona acıyorum. Beni üzmek istemiyorsan—”

“Masala , masal kahramanlarına acınır mı yavrum! Her gece dinlemekten usan—”

“Buldum ! İşte o nedenle üzülüyorum. Her geceki masalımız , baba.”

ÜÇ YAVRU / Seçkin GÜNDÜZ
( Üç Yavru-bölüm başlıklı yazı seçkingündüz tarafından 1.06.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.