Yürümek ne güzel.Yağmur altında,gecenin bir vaktinde..avare akşamlarda.hep birşeyler hatırlanır..uçup giden zaman..mutluluğumuza tanık olan ağaçlar..şehrin surları..saat külesi..çok farklı algılanır..bir hüzün düşer yüreğe taze..anılar depreşir o zaman..zamanın neresindeyim diye sorular başlar. uzak ikimlere gideriz...yol yürürken hep aklımıza güzel şeyler gelir.


Ne zamanın içindeyiz nede büsbütün dışında..demişti TANPINAR..bize verilen zaman dilimin de yaşarız az veya çok..acak Yaradan bilir bu kader çizgimizi..geçmişi ne kadar bilsek de ileriyi,bizden sonra gelecekleri,bilemeyiz..bizim şansımız tarih bilgisi..ama tarihi yapanlar değil.yazanlar anlatıyor..

Yürümenin belki de en güzeli sevgiliyle veya arkadaşla olanıdır.Şarkılara ilham olan sevgi halinin en güzel anlatımı bir şarkı olur dillerde beraber yürüdük bu yollar da o yürüyüş asla unutulmaz..

Yürürken hatırlanır.eski yollar.sokak çeşmeleri ,çocukluğumuza tanık olan mekanlar,ağaçlar,onlarda zamanla değişir.

Yürümek de iki kişiliktir,yol arkadaşı..ilerde anılara,hüzün katan nostaljik duygulara konu olur.

Hatırlanacak en güzel hatıra olur..avare akşamlarda..beraber yürümedik se de sanki beraber yürümüş gibi.
( Yürümek Yağmur Altında başlıklı yazı M.Filizman tarafından 24.04.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.