Ali, sekiz yaşındayken annesini kaybeder. Babasıyla yaşamaya devam eder. Ali ilkokul ikinci sınıfa gitmektedir. Bir gün okuldan çıkarken yağmur yağıyordu Ali annesini yeni kaybetmişti. Yağmur damlaları tenine dokunurken Ali'nin gözyaşları yağmur damlalarına kapılıp akıyordu kimse anlamıyordu Ali'nin ağladığını gözyaşları döktüğünü.
Ali, kabristana annesini ziyarete gider oradan dönerken yağmur yağmaya devam eder o gün annesine şiir yazmaya karar verir.Eve gelir odasına çekilir ve oturur eline annesini ona hediye ettiği kalemi alır bir kağıda "annem" başlığını atarak "sen yoksun şimdi yanımda" diye devam ettirir şiirini. Öyle yalnız bir çocuktur ki arkadaşları yok denecek kadar azdır içine kapanıktır Ali.Şiiri yazmaya devam ederken yağmur damlaları penceresini çiselemeye devam ediyordu. Ali her annem deyişinde gözyaşlarına hakim olamıyor saatlerce ağlıyordu.
Ve nihayetinde şiirini tamamladı babasının yanına koştu baba anneme şiir yazdım bunu yayınlayalım dedi. Babası Ali ye oğlum paramız yok dedi. Ali çok üzülmüştü bu duruma ne söyleyeceğini bilemiyordu kelimeler boğazına düğümlenmişti. Ali odasına çekildi bu şiiri bir gazete de ya da dergide yayınlamak istiyordu. Çalışmaya karar verdi babasının kızmasından korktuğu için gizli gizli çalışacaktı. Hafta sonu geldi çattı ali kendisine Günce gazetesine bir iş bulmuştu sabahları gazete dağıtacak günde on lira para kazanacaktı. Ali bu iş teklifini hemen kabul etti ve o gün işe başladı. 
Ali için bu iş çok önemliydi hem okul harçlığını çıkaracak hem de yazdığı şiirleri yayınlata bilecekti. Pazar günü idi ali gazetede patronu beklerken şiiri elinde okuyordu sesli sesli. Patron bu şiiri işitti Ali ye bu şiiri sana mı ait dedi Ali evet dedi. Gel bu şiiri yarın gazetede paylaşalım deyince Ali mutluluktan havalar uçarcasına patronun boynuna sarılıp çok teşekkür ederim efendim dedi. Patron bu kadar içten yazılmış bir şiir okumamıştım daha önce demişti.
Pazartesi günü gelmiş çatmıştı Ali için bugün çok önemliydi o çok sevdiği gözyaşları içinde yazdığı şiirini gazetede paylaşacaktı okuyucuları olacaktı Ali'nin. Ali kahvaltı bile yapmadan gazeteye koştu ve şiirini paylaştı büyük bir sevinçle gazetelerini dağıttıktan sonra okuluna gitti ve dersine katıldı. Öğretmeni elinde gazete ile derse girdi ve Ali' yi tebrik etti bu şiirinden ötürü. Ali bu ilgi ve alakalar karşısında yazmaya devam etti nice eserler kaleme aldı. 
Ali büyüdü evlendi eşi sultan ile, Ahmet adında erkek çocukları oldu. Ali edebiyata yeni bir eser ve son eserini "yavrum" u kaleme aldı. Çünkü ali bir kazada oğlunu kaybetmişti. Bugün Ali büyük bir edebiyatçı büyük bir yazar ama yaşantısı o kadar küçüktür.
( Yağmur Yağarken Annem başlıklı yazı erhan akkuş tarafından 22.02.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.