Bundan yaklaşık on beş yıl önce, büyük ağabeyimin rahatsızlığı nedeniyle, Samsun Ondokuz Mayıs Eğitim Ve Araştırma Hastahanesinden Yeğenimle  Sinop/Ayancıktaki köyümüze dönerken yaşadığımız bir anektodumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
          Özel aracımızın direksiyonunda ben vardım. Önümüze akşam üzeri otlaktan dönen bir gurup küçükbaş keçi ve büyükbaş sığırlarla karşılaştık. İçlerinde de en arkada, yani bizim hemen önümüzde sırtına yolu kaplayacak şekilde dallı budaklı odun yüklenmiş eşek vardı. İşin garibi peşlerinde çobanı da yoktu. Eşşeğin yolun kenarına yaklaşmasını bekledim. Bir ara hayvan hafif sağa yanaştı. Tam geçeceğim sırada, hayvan önüme doğru ani bir dönüş yaptı. Neredeyse sırtındaki odun arabama zarar verecekti. Ben doğal olarak hayvana söylendim, kızdım. Yanımda sessiz sessiz oturan yeğenim :
        " Amca, sen onun kusuruna bakma, eşşekliğine say " dedi. Aldı beni bir gülme. Laf tam anlamıyla yerine oturmuştu. Bende sinir stres kalmadı. Yol boyu buna güldük. Hâlâ da hatırladıkça gülüyorum.
         Demek hata yapanların bazen eşşekliğine saymak lazım diye düşünüyorum. Ama siz siz olun eşşeklik sizde değil, efendilik sizde kalsın.

        Kuzeyin incisi Sinop'tan saygı ve selamlar...


Halis Kandemir




( Eşşekliğine Say başlıklı yazı Halis Kandmr tarafından 10.01.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.