Mina Yayınlarından 1. Baskı olarak 2014 yılı Ağustos ayında çıkan 189 sayfadan ibaret  “Mutluluk uzak Değil” adlı kitap Fatma EYİ’nin. Yazar Fatma EYİ; fiziksel engelli bir genç kardeşimiz. Kitabı öz olarak şöyle özetleyebiliriz:

Büyük kentte yaşan Handan’ın babası çok zengindir. Handan, fakir olan Adnan’la evlenir. Şirket kurar. Zenginleşir Handan’ın parası ile. Bu evlilikten Doğan ve Hale adlı iki çocukları olur. Adnan sabah erkenden şirketine gider, Handan da kağıt oyunları ve toplantılara gittiklerinden çocuklarına zaman ayırmazlar, gönül eğlendirirler. Çocuklarına sevgi veremezler. Bu boşluğu sekizci sınıfta okuyan Hale’yi Can adlı kendinden beş yaş büyük olan kişi ile arkadaşlık ederler. Bu arkadaşlıkta,  Can Hale’yi arkadaşları ile yaptıkları uyuşturucu kullanılan bir partiye götürür. Orada eroin içer. Komaya girer. Hale’nin öğretmeni Hale’nin nerede olduğunu sorar, Zeynep Hale’nin bindiği taksiyi ve Can’ı tanımlar. Öğretmeni ile birlikte Hale’nin gittiği eve baskın yaparlar. Hale’yi hastaneye kaldırırlar.  Babası Hale’yi tehdit etmektedir. Cezalandırılacağını söylemektedir. Hale psikolojik bunalıma girer. Hastahanenin penceresinden atlamak üzereyken kurtarılır. Ebeveynlere doktorlar tarafından Hale’nin psikolojik tedavi görmesi belirtilmesine rağmen, babası Adnan eve getirir. Hale psikolog ile görüşmek istediğini belirtse de babası izin vermez. Hale de penceren atlayarak intihar eder. Ölür.

Adnan’ın oğlu Doğan sınıfındaki Sevgi adlı kızla konuşmaya başlar. Eski şımarık, aldırmazlık tavırlarını bırakır. Çalışmaya başlar. Önceki kötü arkadaşlarından kurtulur. Hakkı adlı biri ile tanışır. Sevgi ve Hakkı sayesinde Allah inancı edinir.liseyi başarı ile bitirir.Tıp Fakültesini kazanır. Doğan annesine yaklaşarak, sevgisini göstererek bunalımını önler. Bu arada Doğan’ın anası ile babası ayrılır. Anasının olan köşkü satarak tıp fakültesini kazandığı ilden bir daire alırlar. Annesi ile birlikte yaşamaya başlarlar. Ayrılık sonunda Adnan Bey bir kadınla ilişki kurar. Bu kadın istekleri ile Adnan’ın iflasına neden olur.

Doğan tıp fakültesini bitirdiğinde babası intihar eder. Doğan ile anası bu arada Kur’anı okumayı öğrenirler. Doğan babasının şirketini hiçbir hak almadan amcalarına devreder. Amcaları da trafik kazası sonucu ölürler. Küçük amcanın hanımı hastanede tedavi edilir ancak oğlu Erol sahip çıkmadığından Dr. Doğan yengesini alarak kendi evine getirir. Erol okumamış internet kafe işletirken o da kaza geçirir. Yürüyemez duruma düşer. Annesi ile anasının birlikte yaşadıkları eve getirir.

Doğan, Hale’nin psikoloğu Yeliz Hanımın yanına giderken kendisine Allah’ı sevdiren liseden arkadaşı Sevgiyi görür. Sevgi de Doğan’ın hastahanesinin psikiyatri bölümünü kazanmıştır. Doğanla randevulaşırlar, nihayet Sevgi ile anlaşarak evlenirler. Doğan Doçent olur. Annesi Handanı yanına alırlar. Hayat devam etmektedir.

Fatma engelini yazı ile ortadan kaldırmış. Diri aydın bir insan olarak, imanlı inançlı yaşantıyı seçmiş tebrikler.

( Mutluluk Uzak Değil başlıklı yazı acun06 tarafından 7.11.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.